Hybride warmtepomp vloerverwarming

Als jij op zoek bent naar manieren om op je energierekening te besparen, dan heb je vast wel eens gehoord van vloerverwarming en hybride warmtepompen. Maar wat zijn deze systemen precies en hoe kun je ze het beste combineren om dubbel te besparen op de energiekosten? In dit artikel leggen we het allemaal uit.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een duurzame manier van verwarmen die steeds populairder wordt. Het systeem is een combinatie van een traditionele CV-ketel met een warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor het grootste deel van de verwarming, maar als het heel koud is springt de CV-ketel bij om bij te verwarmen. Zo bespaar je op energiekosten, terwijl je toch altijd een warm huis hebt.

Kosten hybride warmtepomp

De kosten van een hybride warmtepomp kunnen verschillen afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de grootte van de woning, de installatiekosten en het merk van de warmtepomp. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €4.000 en €8.000. Het is belangrijk om te weten dat een hybride warmtepomp op de lange termijn veel geld kan besparen, omdat het veel energiezuiniger is dan een traditionele CV-ketel.

Subsidie voor hybride warmtepomp

Er zijn subsidies beschikbaar voor de aanschaf van een hybride warmtepomp. Zo is er bijvoorbeeld de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) die particulieren en bedrijven kunnen aanvragen. De subsidie bedraagt afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp tussen de €1.100 en €2.700.

Voor- en nadelen van een hybride warmtepomp

Een van de voordelen van een hybride warmtepomp is dat het energiezuinig is en daardoor positief effect heeft op het milieu. Een ander voordeel is dat het systeem relatief makkelijk te installeren is, omdat het kan worden aangesloten op de bestaande CV-installatie. Het nadeel van een hybride warmtepomp is dat het nog steeds gebruik maakt van fossiele brandstoffen en daardoor minder duurzaam is dan een volledige elektrische warmtepomp.

Wat is vloerverwarming en wat is voor mij mogelijk?

Vloerverwarming is een comfortabele en energie-efficiënte manier om je huis te verwarmen. Het systeem verspreidt warmte vanaf de vloer naar boven, waardoor het gehele vertrek gelijkmatig wordt verwarmd. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming mogelijk: natbouw vloerverwarming, droogbouw vloerverwarming en infrezen van vloerverwarming.

Natbouw vloerverwarming

Natbouw vloerverwarming is een systeem waarbij de verwarmingsbuizen in een dekvloer worden gelegd. Bijvoorbeeld een cementdekvloer of een anhydrietvloer. Dit type vloerverwarming is geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Bij natbouw vloerverwarming wordt de warmte geleidelijk aan de ruimte afgegeven, wat resulteert in een gelijkmatige temperatuurverspreiding.

Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming is een systeem waarbij de verwarmingsbuizen in isolatieplaten worden geplaatst en bedekt worden met een dekvloer. Dit type vloerverwarming is met name geschikt voor renovatieprojecten waarbij de bestaande vloer niet kan worden verwijderd. Droogbouw vloerverwarming is sneller en makkelijker te installeren dan natbouw vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming

Het infrezen van vloerverwarming is een populaire optie wanneer de vloer al gelegd is en het niet mogelijk is om deze op te hogen. Bij het infrezen van vloerverwarming worden er sleuven in de bestaande vloer gefreesd, waarin de vloerverwarmingsbuizen worden gelegd. Vervolgens wordt de sleuf gevuld met een speciale mortel die ervoor zorgt dat de buizen goed op hun plaats blijven zitten. Het voordeel van infrezen is dat het relatief snel en eenvoudig is, en dat er geen extra vloerhoogte wordt toegevoegd.

Hoeveel kun je besparen met vloerverwarming?

Met vloerverwarming kun je tot wel 15% besparen op je energierekening, omdat het een energiezuinige manier van verwarmen is. Dit komt doordat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de ruimte en er minder warmte verloren gaat via de muren en ramen. Daarnaast kan vloerverwarming in combinatie met een hybride warmtepomp voor extra besparingen zorgen.

Kan een hybride warmtepomp met vloerverwarming samen?

Ja, een hybride warmtepomp kan perfect samenwerken met vloerverwarming. Sterker nog, het is een ideale combinatie voor wie zijn woning duurzamer wil verwarmen. Vloerverwarming is namelijk een laagtemperatuursysteem, wat betekent dat het goed samenwerkt met een warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor de basisverwarming, terwijl de vloerverwarming voor een gelijkmatige en comfortabele warmte in huis zorgt.

Verdeler voor vloerverwarming op hybride warmtepomp

Lange tijd was er voor de hybride warmtepomp nog geen geschikte vloerverwarmingsverdeler beschikbaar. Tot nu toe! Robot heeft namelijk de Hybride LTVC verdeler ontwikkeld en wij zijn één van de weinigen die deze kunnen toepassen.

De Robot Hybride LTVC verdeler is speciaal ontworpen voor de hybride warmtepomp. Dit type verdeler zorgt ervoor dat uw vloerverwarming en hybride warmtepomp perfect op elkaar zijn afgestemd. De verdeler heeft namelijk een geïntegreerde driewegklep, die ervoor zorgt dat het water op de juiste temperatuur het vloerverwarmingssysteem in gaat. Hierdoor wordt het rendement van de hybride warmtepomp verhoogd en bespaart u nog meer energie.

Bovendien is de Robot Hybride LTVC verdeler compact van formaat, waardoor deze gemakkelijk te plaatsen is in kleine ruimtes. Ook is de verdeler eenvoudig te installeren en onderhouden.

Gratis vloerverwarming offerte voor hybride warmtepomp

Bij Comfortfloors geven we u graag informatie over vloerverwarming. De juiste toepassing, de voordelen, mogelijke gevaren op de route en natuurlijk de kosten. We snappen dat u de kosten inzichtelijk wil om te kijken of de investering voor u de juiste is. In bijna alle gevallen verdiend u vloerverwarming terug in 7 tot 15 jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1