De voordelen van vloerverwarming
Niet alleen geeft vloerverwarming u warme voeten. Het biedt meer!

Voordelen vloerverwarming

Het is heerlijk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is wanneer u een vloerverwarming laat installeren. Niet alleen geeft vloerverwarming u warme voeten. Het biedt meer! En dankzij deze voordelen kunt u volop genieten van uw vloerverwarming.

De voordelen van vloerverwarming

Waarom kiezen voor vloerverwarming? Vloerverwarming gaat u veel voordelen bieden. Pluspunten die voor u van belang kunnen zijn.

1. Meer wooncomfort

Vloerverwarming werkt via stralingswarmte. De warmte wordt verspreid onder het vloeroppervlak. Hierdoor voelt u een aangename warmte bij een lagere luchttemperatuur. De warme lucht die door vloerverwarmingssystemen wordt verspreid, is daardoor aangenamer en efficiënter dan die van een traditionele radiator- of luchtverwarming. En daarnaast geniet u natuurlijk van een aangenaam verwarmde vloer. Geen koude voeten meer dus!

2. Energie besparend

Zoals bovenstaand al genoemd is de benodigde temperatuur in een ruimte met vloerverwarming minder hoog dan bij traditionele verwarmingssystemen. Met vloerverwarming als hoofdverwarming is er dus minder energie nodig om per vierkante meter de gewenste temperatuur te bereiken. Op deze manier kan de energiebesparing jaarlijks oplopen tot 20%! Een goede investering op de lange termijn dus.

3. Meer leefruimte

Vloerverwarming wordt volledig verwerkt in de vloer en hierdoor hoeft u bij het inrichten van de kamer dus geen rekening te houden met obstakels als radiatoren.

4. Verbetering luchtkwaliteit

Een ander belangrijk voordeel van vloerverwarming is dat de luchtkwaliteit in de ruimte verbetert. Doordat bij deze manier van verwarmen de luchtcirculatie minimaal is, hangt er veel minder stof in de lucht. Dit vertaalt zich naar een betere luchtkwaliteit.

Extra: de mogelijkheid om de vloer te koelen

Vloerverwarming is ook in de zomer te gebruiken! U kunt er namelijk mee koelen. Dit is echter een extra en hoort dus niet bij het standaard pakket. Neem contact op met ComfortFloors en vraag naar de mogelijkheden.

Ontdek de mogelijkheden

Een heerlijk warm huis!

Het grootste voordeel van een vloerverwarming is natuurlijk dat uw huis heerlijk warm wordt. U voelt de warmte, afkomstig vanuit warm water uit de cv ketel, door uw hele lichaam en dat geeft een prettig gevoel. Wees slim en ontdek ook de mogelijkheden van een mooie en warme woning! Er zijn veel verschillende vloersoorten. De vloersoort heeft ook drastische impact op welke soorten vloerverwarming er kozen moeten worden. Heeft u vragen over vloerverwarming of over de type vloer in uw woning? Neem gerust contact met ons op. 

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1