Zandcementvloer?
Ontdek de mogelijkheden

Zandcementvloer

De meeste woningen zijn voorzien van een zandcement afwerkvloer. In deze vloer kunnen de leidingen voor de vloerverwarming worden ingefreesd. Echter kan de kans ook aanwezig zijn dat u woning wel beschikt over een zandcementvloer, maar dat uw constructievloer (de vloer onder de zandcementvloer) een Nehobo vloer is. Nehobo is een holle rode Steens vloer. Deze vloeren werden met name toegepast in de late jaren ’60 en in de jaren ’70 en ’80. Mocht u zo’n type constructievloer hebben dan is, ondanks dat deze wel standaard over een afwerkvloer beschikt, niet altijd geschikt om te frezen.

Nehobo vloer

Onderkant van een Nehobo vloer

De afwerkvloer heeft in combinatie met een Nehobo vloer een constructieve functie. Op het moment dat er in deze vloer sleuven worden gefreesd dan verliest deze vloer zijn kracht / constructie. In het geval van een Nehobo vloer raden wij u aan om eerst een nieuwe afwerkvloer te storen. Deze vloer hoeft maar een dikte te hebben van minimaal 2,5 cm. Hierna kan zonder problemen de vloerverwarming alsnog worden ingefreesd. 

Is mijn zandcement vloer geschikt voor vloerverwarming?

Mocht uw woning over een betonnen broodjes constructievloer beschikken dan is de afwerkvloer hierover, over het algemeen, geschikt om in te frezen.

Offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1