Zandcementvloer?
Ontdek de mogelijkheden

Zandcementvloer

Een zandcementvloer en vloerverwarming? Een prima combinatie! Veel woningen beschikken over een zandcement dekvloer in Nederland. Wel zijn er een aantal dingen waarop gelet moet worden als jij je vloer wilt voorzien van vloerverwarming. Daarom vertellen wij van Comfortfloors je graag alles over zandcementvloeren in combinatie met vloerverwarming.

Infrezen in zandcement

Zeker kun je infrezen in zandcement. Is je woning gebouwd na 1990? Vaak beschik je dan over het type vloer wat sowieso geschikt is voor infrezen. Heb je een oudere woning met een zandcement dekvloer? Dan kan het zijn dat er onder de zandcementvloer een Nehebo vloer ligt als constructievloer. In dit geval is je vloer niet altijd geschikt voor infrezen. Wanneer er gefreesd wordt in een vloer met Nehebo constructievloer, verliest deze sterkte. 

Toch kan je in het geval van een zandcement vloer en een Nehebo constructievloer nog frezen. Hoe? Door een dunne laag zandcement toe te voegen aan de dekvloer. 2,5 extra centimeter is genoeg. Als nog genieten van het comfort en het besparen door vloerverwarming dus!

Nehobo vloer

Onderkant van een Nehobo vloer

Is mijn vloer al geschikt voor frezen?

Dat is erg afhankelijk van de situatie. Daarom is het verstandig om een professional in te schakelen. Wij van Comfortfloors helpen u graag met al onze ervaringen. 

Meer informatie over infrezen van vloerverwarming.

Gratis offerte aanvragen Contact

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1