Houten constructievloer?
Ontdek de mogelijkheden!

Houten constructievloer

De houten constructievloer draagt de belasting over op de hoofddraagconstructie van woning, bedrijf of dergelijk gebouw. Deze manier van constructievloeren komt vooral voor bij huizen van voor 1980. Erg belangrijk om te weten: Vloerverwarming op een houten constructievloer is mogelijk! Ook met een houten draagvloer kun je dus besparen en genieten door vloerverwarming!

Gipsgebonden opbouwsysteem

De experts van Comfortfloors prefereren een gipsgebonden opbouwsysteem voor een houten constructievloer. Waarom is dit? Dit gipsgebonden opbouwsysteem kan gefreesd worden en daardoor functioneert de vloerverwarming net als gefreesde vloerverwarming in een zandcement dekvloer of een anhydriet vloer.

De gipsplaten worden met elkaar verlijmd. Zo blijft je ondervloer mooi egaal, ook met het frezen. Bij Comfortfloors werken we met de platen van KNAUF BRIO. Deze platen knappen niet met frezen en zijn van hoogwaardige kwaliteit. De platen kennen een drukvaste zachthoutvezel aan de onderzijde. Kleine oneffenheden worden zo opgevangen en de vloer wordt gedempt. 

Vloerverwarming doormiddel van een gipsgebonden opbouwsysteem op houten constructievloer

Geen isolerende functie

LET OP! Deze plaat heeft geen isolerende functie! Wanneer de platen zijn gelegd kan de vloerverwarming ingefreesd worden. Na het dicht (laten) zetten van de sleuven kan men de vloer afwerken met iedere gewenste vloer'bedekking’; denk hierbij aan PVC, tegels, laminaat, etc.

Gratis offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1