Betonvloer?
Ontdek de mogelijkheden!

Betonvloer

Het kan voorkomen dat u een oudere woning heeft waar nog geen gebruik is gemaakt van een afwerkvloer (zandcement). In dit geval is het helaas niet mogelijk om in deze vloer de sleuven te frezen. Uiteraard bieden wij u graag 2 opties aan om alsnog te kunnen genieten van vloerverwarming. Welke optie het meest geschikt is voor uw situatie is afhankelijk van de opbouwhoogte welke u in uw woning nog kwijt kunt.

Optie 1 - opbouwhoogte is minimaal

Indien u niet heel veel met uw vloer omhoog kunt, kunt u er voor kiezen om over de huidige betonvloer een nieuwe afwerkvloer te storten. Deze dient minimaal 2,5 cm dik te zijn. In deze nieuwe vloer is het daarna wel mogelijk om de sleuven in te frezen.

Optie 2 - opbouwhoogte geen probleem

Indien u voldoende ruimte heeft, minimaal 5 cm, om omhoog te kunnen met uw vloer dan raden wij u aan om de vloerverwarming aan te leggen middels een opbouwsysteem. Hierbij leggen wij eerst een reflecterende folie op de betonvloer. Hierna worden de gegalvaniseerde stalen matjes (3mm) gelegd om vervolgens daarop de buis te knopen. Wanneer de vloerverwarming ligt dient er alleen nog een nieuwe afwerkvloer (zandcement) te worden gestort. Deze afwerkvloer moet een minimale dekking van 3 cm hebben bovenop de buis. Het totale pakket: vloerverwarming en nieuwe vloer is minimaal 5 cm dik / hoog. 

Offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1