Vloerverwarming infrezen

Vandaag de dag is de meest gekozen methode voor het aanleggen van vloerverwarming infrezen. Deze methode brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee, namelijk:

  • De vloerverwarming wordt rechtstreeks in uw dekvloer gelegd. Hierdoor hoeft u zich dus geen zorgen te maken over bijvoorbeeld een verlaagd keukenblad of deuren die ingekort moeten worden
  • Infrezen is de voordeligste installatiemethode en meestal binnen één dag te realiseren
  • U kunt de vloer direct na installatie afwerken met een 'mooie' vloer
  • Het frezen gebeurt stofarm en laat geen rommel achter
  • Deze methode is geschikt wanneer u de vloerverwarming als hoofdverwarming wilt gebruiken

Wat doen de specialisten van ComfortFloors?

Wanneer u er voor kiest om vloerverwaring te laten frezen in uw bestaande woning, plaatsen wij de speciaal ontwikkelde vloerverwarmingsslangen (van Robot) in uw bestaande dekvloer. We verdelen de vloer in diverse groepen en bepalen nauwkeurig waar iedere sleuf komt te liggen. Met onze speciale freesmachine is het precies aanbrengen van de sleuven zeer gemakkelijk te doen. Verder zorgen wij er voor dat het stof direct wordt opgevangen in handelbare zakken. Dankzij deze speciaal ontwikkelde machine is het precies aanbrengen van de sleuven een eenvoudige klus geworden! 

De 16 millimeter verwarmingsslangen worden vervolgens in een slakkenhuispatroon in de vloer gelegd. Hierdoor wordt de warmte het beste verdeeld en is de opwarmtijd overal evenredig. Voor een indicatie van onze werkzaamheden, geeft de onderstaande video een mooie impressie.

Wat kost vloerverwarming infrezen?

Voor het laten frezen van vloerverwarming lopen de prijzen zeer uiteen. Belangrijke factoren die hier een rol bij spelen zijn het aantal vierkante meters en of de vloerverwarming gebruikt wordt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer de vloerverwarming als bijverwarming gebruikt zal worden, kunnen de verwarmingsslangen namelijk verder uit elkaar gefreesd worden wat resulteert in lagere kosten. 

Zoals u dus begrijpt, variëren de prijzen voor het laten infrezen van vloerverwarming dus per situatie. Over het algemeen merken wij dat het tarief tussen de €800,- en €2000,- ligt. Voor een exacte prijsindicatie in uw situatie kunt u altijd contact met ons opnemen of een offerte op maat aanvragen. 

Is mijn vloer wel geschikt voor het frezen van vloerverwarming?

Of uw vloer geschikt is voor deze methodiek van vloerverwarming, voor het frezen van vloerverwarming, is afhankelijk van de bestaande vloer die er momenteel ligt. ComfortFloors kan namelijk alleen frezen in een afwerkvloer (zandcement) of in een anhydrietvloer. Ook is het mogelijk om door een bestaande grindvloer te frezen. Echter, door de extra werkzaamheden rekenen wij hiervoor wel een toeslag.

Om exact te kunnen achterhalen welk type vloer er bij u ligt, adviseren wij u om tijdens het indienen van de offerte aanvraag foto’s mee te zenden van het kruipluik (met het luik open). Op deze wijze is de opbouw van de vloer voor ons zichtbaar en kunnen wij het type vloer bepalen en beoordelen. Hierdoor weten wij zeker of het mogelijk is vloerverwarming aan te leggen en of frezen hierbij de geschikte methode is. Uiteraard kunt u ook vrijblijvend contact met ons op nemen voor duidelijk advies van onze specialisten. Bij een offerte krijgt u ook inzicht wat het infrezen van vloerververwarming kost. Zo weet u precies wat de investering met zich te weeg brengt en kunt u zorgeloos genieten van uw vloerverwarming en uw investering terugverdienen. Vraag dus nu vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1