Vloerverwarming infrezen nadelen

Het infrezen van vloerverwarming is één van de meest gebruikte methodes voor de aanleg van vloerverwarming. Of dat nou in een woning is, op een kantoor of een dergelijk bedrijfspand. Natuurlijk heeft het infrezen van vloerverwarming zijn voordelen. Wij vertellen je graag ook over de nadelen van vloerverwarming infrezen, want ook die zijn er.

Wat is vloerverwarming infrezen?

Allereerst is het fijn om duidelijk te hebben wat vloerverwarming infrezen nou precies inhoudt. Het helpt bij het inzien van de voordelen en nadelen van de aanlegmethode. 

Bij het infrezen van vloerverwarming worden er in de dekvloer gleuven gemaakt. Dit gebeurt met een freesmachine, een machine die gleuven op maat van de verwarmingsbuizen kerft. Die gleuven worden uiteraard gevuld met de vloerverwarmingsbuizen waardoor het water vloeit. De gleuven met verwarmingsbuizen worden weer netjes gedicht en de gewenste vloer kan er overheen. 

infrezen vloerverwarming

De nadelen van ingefreesde vloerverwarming

Ingefreesde vloerverwarming ligt relatief hoog aan het oppervlakte ten opzichte van de andere legmethodes. Hoewel dit erg positief klinkt vanwege de snelle verwarming kleeft hier ook een nadeel aan. De warmte van die de verwarmingsbuizen afgeven wordt minder goed verdeeld over het vloeroppervlakte. 

Daarbij komt dat het infrezen een risico opleverd. Dat risico is dat er bij het infrezen niet genoeg rekening wordt gehouden met de situatie in de dekvloer. In de dekvloer worden namelijk ook leidingen verwerkt. Het gebeurd dus wel eens dat er een waterleiding geraakt wordt. We raden dus altijd aan om infrezen door een expert te laten doen.

Als laatste, niet elke vloer is geschikt voor het infrezen van vloerverwarming. De dekvloer moet namelijk van anydriet of cement zijn. Tegelvloeren zijn niet mogelijk om in te frezen. Deze moeten er dan uit en de vloer moet dan geëgaliseerd worden. Dit resulteert in meer kosten, namelijk materiaalkosten en arbeidskosten.

Alternatieven vloerverwarming infrezen

Één van de alternatieven is de droogbouw vloerverwarming. Hierbij wordt er bovenop de bestaande vloer vloerverwarming gelegd. Nadeel hiervan is de opbouwhoogte. De vloer komt hoger te liggen waardoor bijvoorbeeld deuren ingekort moeten worden. Daarom kiezen mensen vaak toch nog voor het infrezen van vloerverwarming.

Een ander alternatief is elektrische vloerverwarming. Ze zijn makkelijk te plaatsen en goedkoop. Echter geven ze minder warmte af en resulteren ze in hogere kosten. Het is dan ook een optie waarbij niet aan de lange termijn wordt gedacht.

Toch infrezen? We snappen het!

Het infrezen van vloerverwarming brengt een hoop voordelen met zich mee. Wordt er goed rekening gehouden met de nadelen, dan blijft infrezen één van de beste methodes van vloerverwarming aanleggen. We hebben al vele projecten mogen afronden waarbij we de vloerverwarming hebben ingefreesd. Heeft u vragen over het infrezen van vloerverwarming of zou u een gratis offerte willen ontvangen? We helpen u graag!

Vragen over vloerverwarming infrezen

Gratis offerte aanvragen

 

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1