Ingefreesde vloerverwarming

Wanneer er niet direct in dekvloer vloerverwarming geplaatst is kan er als nog vloerverwarming gelegd worden. Dat betekent dat bestaande bouw ook kan genieten van de voordelen van vloerverwarming. Het hoeft niet zo te zijn dat er bovenop de bestaande vloer vloerverwarming gelegd wordt. Ingefreesde vloerverwarming is de betere optie!

Wat is vloerverwarming infrezen?

Het infrezen van vloerverwarming is een methode voor de aanleg van vloerverwarming voor de bestaande bouw. Met het frezen worden er in de dekvloer sleuven gefreesd middels een freesmachine. Die gemaakte gleuven worden vervolgens gevuld met de verwarmingsbuizen van de vloerverwarming. Vervolgens worden de gleuven met vloerverwarmingsbuizen gedicht en kan de nieuwe vloer er bovenop worden aangelegd. 

Vloerverwarming infrezen behoort tot de meest populaire opties voor de aanleg van vloerverwarming.

De voordelen van ingefreesde vloerverwarming

Het infrezen van vloerverwarming kent een aantal voordelen ten opzichte van andere methodes. De meest voor de hand liggende methode van vloerverwarming aanleggen is door bij het storten van de dekvloer vloerverwarming daarin te verwerken. Echter is het slopen van de dekvloer voor bestaande bouw een arbeidsintensieve en dure klus. Door de vloerverwarming in te frezen is het slopen van de gehele dekvloer niet nodig. Er worden enkel gleuven gemaakt in de bestaande dekvloer waar de vloerverwarming in verwerkt wordt. 

Nog een andere methode is het aanleggen van vloerverwarming bovenop de bestaande vloer. Het nadeel hiervan is dat er extra opbouwhoogte nodig is. Deuren moeten dan bijvoorbeeld korten worden gemaakt. Door vloerverwarming in te frezen is dit niet nodig. 

Als laatste, met ingefreesde vloerverwarming warmt de vloer sneller op dan bij een traditioneel vloerverwarmingssysteem. Dit komt door de verwarmingsbuizen die dicht tegen het oppervlakte liggen.

Succesvol project ingefreesde vloerverwarming Zwolle

Recent hebben we vloerverwarming ingefreesd in een woning in Zwolle. Benieuwd naar meer van onze projecten? Bekijk ze hier!

infrezen vloerverwarming

Bestaande bouw en vloerverwarming laten infrezen?

We snappen dat daar vragen bij komen. Daarom geven we u graag advies en stellen we een offerte voor u op. Zo bent u zeker van de juiste keuze op het gebied van vloerverwarming en heeft u de kosten inzichtelijk.

Advies van Comfortfloors

Offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1