Cementdekvloer frezen

Voordat we bespreken hoe het proces van een cementdekvloer frezen in zijn werking gaat, eerst de vraag: wat is een cementdekvloer? Een cementdekvloer, welke ook bekend staat als zandcementvloer, is in veel Nederlandse woningen terug te vinden als afwerkvloer. In veel gevallen is het mogelijk om de leidingen van de vloerverwarming in dit vloertype in te laten frezen. Dit is echter niet altijd het geval. Met name vloeren die tussen 1960 en 1990 geplaatst zijn maakten namelijk gebruik van een Nehobo constructievloer. De constructievloer bevindt zich onder de cementdekvloer. Wanneer deze Nehobo vloer als constructievloer in uw woning is gebruikt, kan het voorkomen dat de vloerverwarming niet ingefreesd kan worden. Als u niet zeker weet of dit voor uw situatie geldt, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Contact

Waarom zou ik mijn vloerverwarming laten infrezen?

Het infrezen van vloerverwarming heeft enkele interessante voordelen:

  • Doordat infrezen snel gedaan kan worden, is de klus meestal binnen één dag geklaard. 
  • Het infrezen van vloerverwarming is een relatief goedkope techniek.
  • Deze manier van installeren is stofarm en laat hierdoor geen zooitje achter.

Hoe gaat het proces van sleuven frezen in cementdekvloer?

Het infrezen begint met het plaatsen van de verwarmingsslangen van onze partner Robot in de huidige cementdekvloer. Hierbij wordt het vloeroppervlak in verschillende gedeeltes verdeeld en kijken wij zeer grondig waar iedere sleuf geplaatst zal worden. Vervolgens maken wij met onze freesmachine geultjes in de vloer. Het vrijkomende stof wordt hierbij direct opgezogen. Tot slot worden de verwarmingsbuizen in de groeven geplaatst en is uw vloerverwarming geïnstalleerd!

Vraag een offerte aan

De investering van het aanleggen van vloerverwarming hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de vloersoort waarmee gewerkt wordt en het oppervlak waarvoor u vloerverwarming nodig bent. Vraag daarom een offerte bij ons aan. Dit is geheel vrijblijvend en wordt voor uw unieke situatie opgesteld!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1