Vloerverwarming woonkamer

De woonkamer is de plek waar we veel tijd in huis doorbrengen en waar we, met name in de wintermaanden, willen genieten van een warme en gezellige sfeer. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om uw woonkamer te verwarmen, maar vloerverwarming biedt veel voordelen die verder gaan dan alleen comfort. Ontdek hier waarom vloerverwarming in de woonkamer een slimme keuze is en leer meer over de installatie ervan.

Wil jij in jouw keuken genieten van het comfort en bovenal besparing op de energierekening? Vraag een gratis offerte voor vloerverwarming bij ons aan, op maat (CV, (hybride) warmtepomp). Let op: Wij werken enkel met de beste materialen (Robot Climate).

Offerte aanvragen

De voordelen van vloerverwarming in de woonkamer

Naast het heerlijke gevoel van warme voeten, zorgt vloerverwarming ook voor een aanzienlijke besparing op energiekosten. Gemiddeld kan vloerverwarming uw jaarlijkse energierekening met wel 15% verlagen. Stel u eens voor wat u kunt besparen! In Nederland betalen we gemiddeld bijna €1700,- aan energiekosten. Met vloerverwarming bespaart u dus jaarlijks zo'n €255,-.

Gezondheidsvoordelen van vloerverwarming

Sommige mensen denken ten onrechte dat vloerverwarming schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Integendeel, vloerverwarming zorgt juist voor een betere luchtcirculatie en een optimale luchtvochtigheid, dankzij de stralingswarmte die vanuit de vloer wordt verspreid. Hierdoor krijgen stofdeeltjes veel minder kans om rond te zweven, in tegenstelling tot bij radiatoren. Benieuwd naar alle voordelen van vloerverwarming? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Vloerverwarming ten opzichte van radiatoren

Laten we het even hebben over radiatoren. Deze zijn vaak niet erg esthetisch. Hoewel ze tegenwoordig redelijk netjes kunnen worden weggewerkt, zou het ideaal zijn als ze helemaal niet meer nodig waren. Met vloerverwarming is een radiator overbodig, wat zorgt voor een strakker interieur en meer ruimte.

Vloerverwarming in de woonkamer

Vloerverwarming in de woonkamer: is dat genoeg?

Ja, vloerverwarming alleen is voldoende. De warmte wordt gelijkmatig over de gehele oppervlakte van de woonkamer verspreid, waardoor de warmteverdeling veel efficiënter is. Vloerverwarming kan ook in combinatie met radiatoren worden gebruikt, wat een snelle opwarming van de ruimte mogelijk maakt. Het is een flexibele en voordelige oplossing.

De kosten van vloerverwarming aanleggen

Voordat u kunt genieten van de energiebesparing en het comfort van vloerverwarming, moet er eerst worden geïnvesteerd. Voor een gemiddelde woonkamer van 30 m² variëren de kosten voor vloerverwarming tussen de €1000,- en €1400,-. Wilt u een exacte prijsindicatie voor uw situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onze website en ontdek wat vloerverwarming voor u kan betekenen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1