Vloerverwarming woonkamer

De woonkamer is meestal de plek in huis waar veel geleefd wordt. Het is de plek waar je lekker warm bij wil zitten. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren van verwarming mogelijk. Met vloerverwarming in de woonkamer behaal je enorm veel wooncomfort en nog veel meer dan dat. Lees hier alle voordelen van vloerverwarming in de woonkamer. De voordelen en hoe je deze laat aanleggen lees je hier.

De voordelen van vloerverwarming in de woonkamer

Naast de comfortabele en warme voeten die vloerverwarming oplevert, zorgt vloerverwarming aanleggen ook voor comfort in de portemonnee. Met vloerverwarming bespaart men gemiddeld 15% op de energiekosten. Gemiddeld betalen we bijna €1700,- aan energiekosten. Reken maar uit, met 15% daarop bespaar je zo’n €255,- op jaarbasis!

Er wordt wel eens beweert dat vloerverwarming slecht zou zijn voor de gezondheid. Integendeel juist. Doordat er stralingswarmte van de grond komt is er een betere minder luchtcirculatie en een betere luchtvochtigheid. Door die goede luchtcirculatie krijgen stofdeeltjes niet de kans om door de ruimte te zwerven. Dat gebeurt bij warmte via radiatoren wel vaak.

Over radiatoren gesproken. Deze zien er vaak niet heel erg mooi uit. Nou kunnen ze tegenwoordig redelijk netjes weggewerkt worden, maar wat zou het ideaal zijn als ze er helemaal niet meer zijn. Met vloerverwarming is een radiator niet meer nodig, wat dus weer een strakker interieur geeft.

Vloerverwarming in de woonkamer

Is enkel vloerverwarming voldoende?

Heel kort: ja. Vloerverwarming alleen is voldoende. De warmteverdeling is namelijk een stuk beter. Dit komt doordat de volledige woonkamer oppervlakte tegelijk wordt verwarmd. Vloerverwarming kan ook in combinatie met cv ketels. De combinatie van vloerverwarming en radiatoren is zelfs redelijk voordelig en zorgt ervoor dat een ruimte snel warmte krijgt.

De kosten voor aanleg

Voordat er bespaart kan worden met vloerverwarming in de woonkamer moet er eerst geïnvesteerd worden. De gemiddelde woonkamer in Nederland is 30 m². Voor 30 m² aan vloerverwarming betaalt men tussen de €1000,- en €1400,-. Maar wilt u exact weten wat de investering voor u betreft? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website en krijg inzicht in de kosten voor vloerverwarming.

Offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1