Vloerverwarming woonkamer

De woonkamer is meestal de plek in huis waar veel geleefd wordt. Het is de plek waar je lekker warm bij wil zitten. Met vloerverwarming in de woonkamer behaal je enorm veel wooncomfort en nog veel meer dan dat. Lees hier alle voordelen van vloerverwarming in de woonkamer.

De voordelen van vloerverwarming in de woonkamer

Naast het comfort van vloerverwarming aan de voeten geeft het ook comfort in de portemonnee. Met vloerverwarming bespaart men gemiddeld 15% op de energiekosten. Gemiddeld betalen we bijna €1700,- aan energiekosten. Reken maar uit, met 15% daarop bespaar je zo’n €255,- op jaarbasis!

Er wordt wel eens beweert dat vloerverwarming slecht zou zijn voor de gezondheid. Integendeel juist. Doordat er stralingswarmte van de grond komt is er een betere minder luchtcirculatie en een betere luchtvochtigheid. Door die goede luchtcirculatie krijgen stofdeeltjes niet de kans om door de ruimte te zwerven. Dat gebeurt bij warmte via radiatoren wel vaak.

Over radiatoren gesproken. Deze zien er vaak niet heel erg mooi uit. Nou kunnen ze tegenwoordig redelijk netjes weggewerkt worden, maar wat zou het ideaal zijn als ze er helemaal niet meer zijn. Met vloerverwarming is een radiator niet meer nodig, wat dus weer een strakker interieur geeft.

Is enkel vloerverwarming voldoende?

Heel kort, ja. Vloerverwarming alleen is voldoende. Doordat de volledige woonkamer oppervlakte tegelijk wordt verwarmd is de warmteverdeling een stuk beter. Vloerverwarming kan ook in combinatie met radiatoren. De combinatie van vloerverwarming en radiatoren is zelfs redelijk voordelig en zorgt ervoor dat een ruimte snel warmte krijgt.

De kosten voor aanleg

Voordat er bespaart kan worden met vloerverwarming in de woonkamer moet er eerst geïnvesteerd worden. De gemiddelde woonkamer in Nederland is 30m2. Voor 30m2 aan vloerverwarming betaalt men tussen de €1000,- en €1200,-. Maar wilt u exact weten wat de investering voor u betreft? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website!

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1