Besparing vloerverwarming

Besparing met vloerverwarming. Het is zeker geen onmogelijke opgave. Sterker nog, je kan er per jaar honderden euro's mee besparen. Door voor energiezuinig materiaal te kiezen en hier ook energiezuinig mee om te gaan. Comfortfloors helpt u graag en voorziet u van de juiste informatie over energiezuinige vloerverwarming en geeft 6 tips om het besparen met vloerverwarming een fluitje van een cent te maken. 

Energiezuinige vloerverwarming

Als expert in vloerverwarming met tientallen jaren aan ervaring weet Comfortfloors als geen ander hoe je energiezuinig kunt omgaan met vloerverwarming. Het is belangrijk om je vloerverwarming op de juiste manier aan te leggen om te besparen op je energiekosten op de lange termijn. Er zijn twee manieren om vloerverwarming aan te leggen: droogbouw en natbouw. Natbouw is de beste optie op de lange termijn, omdat het een langere periode aan een warme vloer biedt.

Mocht natbouw niet mogelijk zijn of een te grote onderneming zijn dan is droogbouw zeker geen slechte optie. Laat een expert naar de situatie kijken om een gedegen advies te geven.

Mail of bel met een vloerverwarmingsexpert

Whatsapp met een vloerverwarmingsexpert

Energiezuinige vloerverwarmingspomp

Een slimme oplossing om energie te besparen bij vloerverwarming is door te kiezen voor de verdeler Robot Optium Flow Pro. Deze vloerverwarmingsverdeler is voorzien van een AUTOADAPT circulatie-pomp, waardoor er geen pompschakelaar nodig is. De druk en flow worden automatisch geregeld en de pomp heeft een energielabel A, waardoor deze zeer zuinig is.

De Robot Optium Flow Pro biedt veel extra eigenschappen, zoals keuze uit 1 tot 16 groeps uitvoeringen, hydraulische neutraliteit en geschiktheid voor zowel hoog- en laagtemperatuursystemen. Er is ook een maximaalbeveiliging met een vaste temperatuursinstelling van 60°C +/- 5K, en de pomp is voorzien van LTV-inregelventiel, instelbare voetventielen en dubbel instelbare groepsafsluiters.

Comfortfloors gebruikt uitsluitend de materialen van Robot. Uit ervaring zijn dit de duurzaamste en fijnste om mee te werken.

Energiezuinig bedieningspaneel voor vloerverwarming

Met het biedingspaneel van Robot Easy Flex HC kun je op afstand via een app je vloerverwarming regelen. Dit is een efficiënte manier om energie te besparen en de verwarming op de momenten in te stellen wanneer het nodig is. Het bedieningspaneel is zeer gebruiksvriendelijk en biedt veel mogelijkheden voor aanpassingen en optimalisatie. Hierdoor kun je op een eenvoudige manier de verwarming precies afstemmen op jouw specifieke behoeftes en bespaar je energie en geld.

Robot Easy Flex HC

Comfortfloors gebruikt uitsluitend de materialen van Robot. Uit ervaring zijn dit de duurzaamste en fijnste om mee te werken.

5 tips om te besparen met vloerverwarming

  1. Gebruik een energiezuinige vloerverwarmingspomp. Eerder beschreven we een verdeler welke een vloerverwarmingspomp bevat. Deze combinatie is extra zuinig. Vooral bij keuze voor een Robot Optium Flow Pro.
  2. Investeer in goede isolatie. Isoleer rondom en in het huis goed. Dit houdt de afgegeven warmte van de vloerverwarming beter vast, waardoor stookkosten relatief laag blijven. Denk ook vooral aan de verbinding tussen vloer en muur, waar veel verloren gaat. Ook goed geïsoleerd glas is erg belangrijk.
  3. Regel de temperatuur in de kamers apart. Kamers waar de gewenste temperatuur een stuk lager ligt kunnen apart geregeld worden. Veel mensen houden van een iets koelere slaapkamer en een warme temperatuur in de woonkamer. Regel dit middels Easy Flex HC materiaal van Robot.
  4. Wees constant met de temperatuur. Constant met de temperatuur voorkomt dat de vloerverwarmingsverdeler en pomp aan het werk moeten. Vooral het op- en afschroeven van verwarming is wat energie kan vreten. Kies daarom voor een constante temperatuur en wissel niet te veel.
  5. Kies vooral de juiste temperatuur. Constant zijn kan wel, maar wanneer de temperatuur te hoog ligt wordt er niet veel bespaard. Een optimaal klimaat in huis is er wanneer de temperatuur net onder het comfortabele aanligt. Het is bewezen dat men dan het beste presteert. Dat kan voordelig zijn voor thuiswerkers en naar school gaande kinderen. Echter begrijpen we dat dat niet voor iedereen is weggelegd.

Met deze 5 tips kun je efficiënt besparen op je vloerverwarming, zonder dat je te veel inlevert op comfort. Als expert in vloerverwarming weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om energiezuinig om te gaan en deze tips helpen je daarbij.

Comfortfloors energiezuinige vloerverwarming

Comfortfloors helpt u graag met vloerverwarming!

Decennialang ervaring, het gebruik van de beste materialen en een flinke dosis aan passie voor het vak maakt Comfortfloors de beste partner als u vloerverwarming aan wil leggen. Met een lach op ons gezicht en een grapje hier en daar leggen we uw vloerverwarming binnen een kwestie van tijd in uw woning, kantoor of bedrijfspand. Neem eenvoudig contact met ons op. Je kan een berichtje sturen via Whatsapp om kennis te maken of neem contact met ons op via de mail of telefoon

Bent u al zeker van uw methode van vloerverwarming? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan!

Gratis offerte aanvragen

 

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1