De voordelen van vloerverwarming
Niet alleen geeft vloerverwarming u warme voeten. Het biedt meer!

Vloerverwarming nieuwbouw

De voordelen van vloerverwarming zijn algemeen bekend, al herinneren we mensen er graag aan. Een fijn woonklimaat met comfort en dat door zuinig om te gaan met energie. Dat zuinig omgaan gaat gepaard met een lagere rekening, wat resulteert in geld voor de leuke dingen. Met vloerverwarming bespaart men zo'n €150 tot €250 op jaarbasis. 

Vrijblijvend offerte aanvragen Contact met Comfortfloors

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Bij Comfortfloors adviseren we om vloerverwarming als hoofdverwarming te nemen. De aanleg en het verbruik van bijverwarming mag dan wel minder zijn, maar men moet niet vergeten dat dat bovenop de hoofdverwarming komt. Met een goed geïsoleerd huis, en dat is vaak bij nieuwbouw het geval, is goed aangelegde vloerverwarming meer dan genoeg om te gebruiken als hoofdverwarming.

Vloerverwarming in de dekvloer

De voorkeur van Comfortfloors gaat eigenlijk altijd uit naar vloerverwarming die verwerkt is in de dekvloer. Hier heeft u namelijk het langste profijt van. Vanaf de basis kan een goede solide isolatie worden gerealiseerd. Wat een nadeel is van natbouw vloerverwarming is dat de warmte minder snel bovenkomt. Echter hoeft dit geen probleem te zijn wanneer er een constante temperatuur wordt aangehouden. Het is namelijk heel zuinig om weinig van temperatuur te veranderen.

Alternatieven vloerverwarming

Er zijn een aantal alternatieven op natbouw vloerverwarming die vallen in de droogbouw categorie. Deze zijn toepasbaar op dekvloeren die al in de woning zijn gestort. Hier alle op een rijtje

Kosten van vloerverwarming nieuwbouw

De kosten voor vloerverwarming in nieuwbouw woningen kan variëren. Een vaste prijs voor vloerverwarming gaat u bij geen aannemer vinden. Daarom vragen we ook om contact op te nemen of om een gratis offerte aan te vragen. We maken dan een berekening passend bij uw wensen, arbeidsuren en oppervlakte. 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Na de aanleg van vloerverwarming - Het opstookprotocol

Het laatste wat u wil is schade door te snel de temperatuur op te voeren van de vloerverwarming. Daarom houdt u zich bij voorkeur aan het opstookprotocol. 

Het opstookprotocol

Vragen? Comfortfloors helpt graag!

Heeft u vragen over vloerverwarming voor uw nieuwbouwproject? Dan helpen we graag met onze expertise. We geven vrijblijvend advies en voorzien uw woning graag van een comfortabele, energiezuinige warmtebron in huis.

Contact

 

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1