Vloerverwarming op tackerplaten

Misschien heeft u weleens van de uitdrukking ‘Vloerverwarming tackeren’ gehoord. Dit betekent niets anders dan het vastzetten van de buis op een daarvoor geschikte tackerplaat. Het installeren van de vloerverwarming op tackerplaten heeft de volgende voordelen:

  • Geluid reducerende en isolerende werking;
  • Geschikt voor elke vloer (LET OP: Vaak niet de beste optie);
  • Installatie in één dag mogelijk.

Wat doen de specialisten van ComfortFloors bij tackerplaat vloerverwarming?

De bovenkant van een tackerplaat heeft een raster van 50 mm blokjes, zodat de verwarmingsbuis volgens een vastgesteld patroon gelegd kan worden. Bij het tackeren van vloerverwarming werken wij met 16 mm buis. Om werking in de vloer op te vangen, plaatsen we langs de randen isolatie. Deze dient als buffer bij het uitzetten van de vloer en voorkomt scheurvorming.

Het leggen van tackerplaat kan op een enigszins oneffen ondervloer. De isolatielaag van de plaat zal kleine bultjes opnemen vanwege de zachtheid van het materiaal. Grote hoogteverschillen of eventueel aanwezig leidingwerk zijn niet te overbruggen en zullen daarom verwijderd moeten worden. Na het plaatsen van de platen worden de raakvlakken afgewerkt met tape om een zo dicht mogelijk geheel te krijgen. De buis wordt vervolgens in een patroon op de plaat bevestigd. Dat gebeurt met tackernagels. Dit U-bochtje met weerhaakjes zorgt voor goede houvast op de plaat.

De buis wordt gelegd in een slakkenhuispatroon. Een relatief koude retourleiding zal dan altijd naast een warme aanvoerleiding komen, waardoor een egaal warme vloer ontstaat. Bij glazen puien en tuindeuren leggen we de buis dichter op elkaar in een meanderpatroon. Dit wordt dan een zogenaamde warmtezone. Op deze plaats zal meer warmte gegenereerd worden, waardoor de kouval van het glas opgevangen wordt.

Vloerverwarming op tackerplaat

Het slakkenhuispatroon met vloerverwarmingsbuizen.

Nadat de vloerverwarming geïnstalleerd is, wordt de vloer afgewerkt met zandcement of anhydriet.

Laat de experts u adviseren

Wij van Comfortfloors hebben dagelijks te maken met vloerverwarming en komen allerlei situaties tegen. Daarom kunnen we goed adviseren wat betreft de keuze voor een vorm van vloerverwarming. Vraag daarom vrijblijvend om advies en wellicht daarna een gratis offerte.

Advies van Comfortfloors Vrijblijvende offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1