Vloerverwarming op staalmatten

Indien het infrezen van uw vloer niet mogelijk is, biedt het gebruik van krimpnetten een goed alternatief. Bij deze methode worden de vloerverwarmingsslangen op de krimpnetten geplaatst dankzij zogenaamde mmattenbinders, vlechtdraad of tyraps. Krimpnetten zijn vlechtwerken in een kruisvorm welke gemaakt zijn van staaldraad. Deze methode wordt toegepast als u nog een cement dekvloer moet storten, zoals bij verbouwingen of nieuwbouwprojecten. Krimpnetten kunnen alleen geplaatst worden indien er geen dekvloer aanwezig is. Door het aan te brengen op de bestaande betonvloer, kan scheurvormingen als gevolg van krimpspanning in de betonnen afwerkvloer voorkomen worden. Bijkomende voordelen van vloerverwarming op staalmatten zijn:

  • Een goedkope manier van installeren
  • Installatie mogelijk binnen in één dag
  • De vloer kan direct na de installatie afgewerkt worden

Draadstaalmatten aanlegmethode impressie

Kosten aanleg op staalmatten

Over het algemeen is de aanleg van vloerverwarming op staalmatten een goedkope methode. Het uiteindelijke tarief varieert echter nogal. Bij het opstellen van de prijs spelen verschillende elementen namelijk een rol. Denk hierbij aan het oppervlak van de ruimte en of u de vloerverwarming wilt gebruiken als hoofd- of bijverwarming. Om een reëel beeld te krijgen van de te verwachten kosten, kunt u daarom een geheel vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Het invullen van deze aanvraag vergt maar enkele minuten van uw tijd. Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om u te informeren over het tarief.

Ik wil een offerte aanvragen

Wat doen de specialisten van ComfortFloors?

Kiest u voor vloerverwarming op staalmatten, dan brengen de specialisten eerst een reflectiefolie op de ondergrond aan. Op deze manier wordt warmteverlies tegen gegaan. Op deze folie worden vervolgens de gegalvaniseerde krimpnetten geplaatst. De verwarmingsslangen worden in een slakkenhuispatroon op de krimpnetten geplaatst. De warmte wordt zo het beste verdeeld en de opwarmtijd is overal gelijk.

Meer weten?

Wilt u weten of uw vloer geschikt is voor vloerverwarming op staalmatten en wilt u vrijblijvend advies van onze specialisten? Neem dan contact op met ComfortFloors. Dankzij hun jarenlange ervaring op het gebied van vloerverwarming kunnen zij u uitstekend adviseren.

Contact opnemen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1