Vloerverwarming aanleggen? ComfortFloors legt het uit

Vloerverwarming aanleggen. Het is een investering die gemaakt wordt door steeds meer mensen. Laten we vooropstellen, de voordelen van vloerverwarming zijn groot.

Onze mening is natuurlijk niet volledig ongezouten. Toch stellen wij dat de aanleg van vloerverwarming de investering dubbel en dwars waard is. Voor de aanleg van vloerverwarming moeten er wel een aantal zaken in overweging worden genomen.

Bij Comfortfloors helpen we je graag. Neem met ons de stappen door die je zou moeten nemen voor voor het aanleggen van vloerverwarming.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Stap 1: Doet u het zelf of kiest u voor een expert?

Wanneer u denkt zelf vloerverwarming aan te kunnen leggen bent u dit stappenplan niet nodig. De kneepjes van de aanleg van vloerverwarming zouden u bekend moeten zijn. Wanneer dit niet zo is adviseren we om ten alle tijden te kiezen voor een expert.

Jaren ervaring wijzen uit dat de aanleg van vloerverwarming door een expert zich terugverdiend. De aanleg is simpelweg van hogere kwaliteit. Verder wordt enkel het geste materiaal gebruikt. De toekomstige (onderhoud)kosten blijven hierdoor zo laag mogelijk. 

Net zoals voor het afnemen van andere diensten is ons advies: kies voor de expert.

Stap 2: Welke wijze van vloerverwarming aanleggen past bij mij?

Het proces van de aanleg van vloerverwarming is volledig afhankelijk van de huidige situatie van de vloersoort. Op basis van dit gegeven kan een werkmethode gekozen worden. We kunnen de juiste keuze maken voor hoe we het leggen. We kunnen de juiste keuze maken voor welk materiaal we nodig hebben. 

Vergelijk de verschillende vloersoorten

Nieuwbouw

Kies bij het installeren van een nieuwe vloer in een bouwproject voor vloerverwarming. - Dit is de meest kosteneffectieve optie. 

Vloerverwarming is een goede keuze voor nieuwe vloeren. Vloerverwarming die direct in de dekvloer wordt gelegd is efficiënt, gemakkelijk te installeren en voordelig. Het is de beste keuze voor de lange termijn. 

De keuze die gemaakt moet worden is tussen elektrische vloerverwarming en traditionele vloerverwarming. Wilt u snel verwarmen tegen een ietwat hogere prijs? Kies dan voor elektrische vloerverwarming.

Traditionele vloerverwarming is het verwarmen middels warm water om de vloer op temperatuur te krijgen. Het duurt iets langer dan elektrische vloerverwarming, maar is wel zuiniger en geeft een prettiger leefklimaat. 

Aanleg van nieuwbouw vloerverwarming

Bestaande woning

Voor de bestaande woning geldt dat er al een dekvloer in ligt. Op de lange termijn is het het beste om de oude dekvloer te verwijderen. Vervang deze door een nieuwe dekvloer met vloerverwarming. Dit is vergelijkbaar met wat er gebeurt bij een nieuwbouwwoning.

Echter is dit op korte termijn kosten- en arbeidsintensief. 

Voor de bestaande woning kan er ook gekozen worden voor vloerverwarming in of op de bestaande vloer. Als we praten over de bestaande vloer, bedoelen we het infrezen van vloerverwarming als methode. Er worden dan middels speciale machines geulen gemaakt in de dekvloer waarin de verwarmingsbuizen verwerkt worden. De geulen met verwarmingsbuizen worden dan weer gedicht en hier bovenop kan de normale vloer gelegd worden. 

Ook kan er vloerverwarming aangelegd worden bovenop de bestaande vloer. Verwarmingsbuizen worden bovenop de bestaande vloerisolatie geplaatst. Daarna kan er een nieuwe vloer bovenop worden gelegd.

Let op, deze manier van vloerverwarming aanleggen brengt extra hoogte met zich mee. De vloer zal dus hoger uitvallen waardoor de ruimte kleiner wordt. Dit kan problemen veroorzaken met kastjes.

Ontvang vrijblijvend advies

Bestaande bouw infrezen tijdens het aanleggen van vloerverwarming

Stap 3: Overweeg de opties (Tip: Vraag ons om vrijblijvend advies)

We hebben enkel de meest standaard opties voor vloerverwarming genoemd. De aanleg van vloerverwarming kan best ingewikkeld zijn. Daarom adviseren wij ten alle tijdens het advies van een expert in te schakelen. Op de lange termijn haalt u op deze manier het meeste uit de investering die gemaakt is. 

Stap 4: Investeer in comfort en de toekomst. Begin met de aanleg van vloerverwarming.

Investeren in vloerverwarming is een weg naar comfort, duurzaamheid en kostenbesparing. Vraag een gratis offerte bij ons aan om de kosten inzichtelijk te krijgen. Op deze manier kunt u de voor- en nadelen in alle rust tegen elkaar afwegen!

Gratis offerte aanvragen Stel uw vragen

Wat zeggen klanten over de diensten van ComfortFloors?

Kundig, vriendelijk en professioneel

Vijf jaar geleden hebben we een vloerverwarming laten aanleggen, en het was uitstekend gedaan. Helaas waren er na verloop van tijd wat problemen met de verdeler, maar gelukkig heeft ComfortFloors dit snel opgelost. Zeker een aanrader!

⭐⭐⭐⭐⭐ - Niels, Drachten
Super, afspraak is afspraak

Vloerverwarming in woonkamer laten aanleggen. Het advies was helder en afspraak is goed nagekomen. Netjes werk geleverd voor een perfecte prijs. Fijn dat er nog zulke meedenkende, klantgerichte ondernemers zijn.

⭐⭐⭐⭐⭐ Roy, Hoogeveen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1