Noppenplaat vloerverwarming

Als er genoeg ruimte is en een gladde vloer, is vloerverwarming met noppenplaten een uitstekende optie. Bij dit systeem worden de vloerverwarming buizen in een noppenplaat gedrukt. Dit zorgt voor een stabiele en efficiënte installatie.

Deze methode biedt verschillende voordelen. Het omvat een snelle en eenvoudige aanleg, goede isolatie en een redelijk snelle opwarmtijd. Bovendien zorgt de zwevende dekvloer voor extra comfort.

Vloerverwarming op noppenplaten is veelzijdig en kan zowel als bij- als hoofdverwarming worden gebruikt. Dit maakt het systeem geschikt voor verschillende toepassingen.

Het is afhankelijk van uw specifieke behoeften en de kenmerken van uw woning. ComfortFloors biedt u de mogelijkheid om direct een offerte op maat te ontvangen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Krijg direct een offerte op maat 

Efficiënte warmteverdeling voor optimaal comfort

Een van de voordelen van vloerverwarming met noppenplaten is de efficiënte warmteverdeling over de gehele vloer. Door gelijkmatige warmteverdeling kunnen koude plekken worden verwijderd, waardoor uw huis comfortabel en aangenaam aanvoelt.

Of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer of badkamer. Vloerverwarming op noppenplaten zorgt voor een constante en behaaglijke temperatuur, waar u ook bent. Ervaar het ultieme comfort en geniet van een warme vloer onder uw voeten, het hele jaar door.

Wat doen de specialisten van ComfortFloors bij noppenplaat vloerverwarming?

Bij de installatie van vloerverwarming op noppenplaten, monteren we eerst op alle muren een randisolatie. Dit vangt de uitzetting van de vloer op. Het totaal aantal m² wordt door ons berekend en de vloer wordt in gelijke groepen worden verdeeld.

Iedere groep is ongeveer even lang ten behoeve van opwarmtijd en weerstand. Vervolgens worden de noppenplaten op de vlakke vloer neergelegd en op maat gesneden. De slangen worden hierna in de noppenplaten gedrukt volgens het slakkenhuispatroon.

De aanleg van vloerverwarming in een slakkenhuispatroon

Slakkenhuispatroon vloerverwarmingsbuizen

Nadat alle slangen zijn verwerkt in de noppenplaten, gaan we de vloerverdeler monteren. Er zal eventueel een bypassventiel gemonteerd worden. Deze waarborgt de doorstroming van de cv-installatie.

Nadat de montage van de vloerverdeler worden de slangen met water doorgespoeld en ontlucht. Daarna worden ze op de vloerverdeler aangesloten.

Het cv-systeem en de vloerverwarmingsinstallatie worden hierna op druk gezet en de vloerverwarming zal getest worden. Uiteraard gaat dit gepaard met een duidelijke uitleg door de monteur van ComfortFloors.

Vraag een vloerverwarmingsexpert om advies voor vloerverwarming op noppenplaten

Het kiezen voor vloerverwarming middels een noppenplaat is niet altijd de beste keuze. Voor de aanleg van vloerverwarming raden we u aan om advies te vragen aan een expert. Dit voorkomt teleurstellingen en ellende in de toekomst.

Wilt u weten of vloerverwarming op noppenplaten geschikt is voor u? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u meer informatie geven; geheel vrijblijvend!

Vrijblijvende offerte op maat Om advies vragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1