Noppenplaat vloerverwarming

Wanneer er voldoende hoogte beschikbaar is en een geheel gladde ondervloer aanwezig is, is een de aanleg van vloerverwarming op een noppenplaatsysteem een geschikte methode. Bij dit systeem worden de vloerverwarmingsbuizen in een noppenplaat gedrukt.

De voordelen van dit systeem zijn:

  • Een snelle en eenvoudige montage;
  • Een goede isolatie;
  • Een redelijk snelle opwarmtijd;
  • Een zwevende dekvloer.
  • Vloerverwarming op noppenplaten is geschikt als bijverwarming, hoofd/bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming.

Wat doen de specialisten van ComfortFloors bij vloerverwarming op noppenplaten?

Bij de installatie van vloerverwarming op noppenplaten, monteren we eerst op alle muren een randisolatie. Dit vangt de uitzetting van de vloer op. Het totaal aantal m² wordt door ons berekend en de vloer wordt in gelijke groepen worden verdeeld.

Iedere groep is ongeveer even lang ten behoeve van opwarmtijd en weerstand. Vervolgens worden de noppenplaten op de vlakke vloer neergelegd en op maat gesneden. De slangen worden hierna in de noppenplaten gedrukt volgens het slakkenhuispatroon.

Slakkenhuispatroon vloerverwarming

Slakkenhuispatroon vloerverwarmingsbuizen

Nadat alle slangen zijn verwerkt in de noppenplaten, gaan we de vloerverdeler monteren. Er zal eventueel een bypassventiel gemonteerd worden. Deze waarborgt de doorstroming van de cv-installatie.

Nadat de montage van de vloerverdeler worden de slangen met water doorgespoeld en ontlucht. Daarna worden ze op de vloerverdeler aangesloten.

Het cv-systeem en de vloerverwarmingsinstallatie worden hierna op druk gezet en de vloerverwarming zal getest worden. Uiteraard gaat dit gepaard met een duidelijke uitleg door de monteur van ComfortFloors.

Vraag een vloerverwarmingsexpert om advies

Het kiezen voor vloerverwarming middels een noppenplaat is niet altijd de beste keuze. Voor de aanleg van vloerverwarming raden we u aan om advies te vragen aan een expert. Dit voorkomt teleurstellingen en ellende in de toekomst.

Wilt u weten of de installatie van vloerverwarming op noppenplaten de meest geschikte methode voor u is? Neem dan contact met ons op. Wij komen vrijblijvend bij u langs en kunnen u uitstekend hierover informeren.

Advies vragen aan de experts Vrijblijvende offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1