Vloerverwarming slakkenhuis

Wanneer we spreken van vloerverwarming in de vorm van een slakkenhuis hebben we het over niets anders dan een bepaald legpatroon. Met dit legpatroon wordt de vloerverwarming, zoals de naam al doet vermoeden, aangelegd in de vorm van een slakkenhuis. Hierbij worden de leidingen van buiten naar binnen en weer terug naar buiten geplaatst. Hierbij lopen de leidingen die zorgen voor de aanvoer van water naast de leidingen die de afvoer regelen. Het grootste voordeel dat dit met zich meebrengt is dat de vloer overal even warm aanvoelt. 

De tegenhanger van het slakkenhuis patroon

Vloerverwarming kan ook in een andere vorm aangelegd worden. Hierbij loopt de verwarmingsbuis recht naar voren waarna deze in een lus de andere kant opdraait. Dit patroon herhaalt zich continu waardoor er een meandervorm ontstaat. Omdat hier de aanvoer- en afvoerleidingen niet naast elkaar liggen, kunt u met een meandervorm het eerste en warmste deel van de leiding aanleggen waar deze het meest nodig is. Dit is een plek waar door koudeval het meeste warmteverlies voorkomt. Doordat de vloer dankzij de verwarming juist op deze plek warm is, brengt dit een aangenaam gevoel van comfort van zich mee. 

 Verschil slakkenhuis- en meander legpatroon.

Welke vorm is het beste?

Zowel vloerverwarming in de vorm van een slakkenhuis als in een meander brengen allebei voor- en nadelen met zich mee. De keuze van het legpatroon hangt van veel factoren af. Denk hierbij aan de ruimte waarin de vloerverwarming wordt aangelegd, het type huis en het temperatuurbereik van de warmtebron. Over het algemeen kunnen we stellen dat een meanderpatroon in sommige gevallen meer comfort biedt en daarnaast energiezuiniger is doordat er maar een klein gedeelte van de vloer extra verwarmd hoeft te worden. Het slakkenhuis patroon kan zorgt ervoor dat uw hele vloer dezelfde aangename temperatuur bereikt. Dit kan bijvoorbeeld zeer aangenaam zijn in uw badkamer.

Laat u adviseren

Als u benieuwd bent welk legpatroon het best in uw situatie past raden wij u aan om contact met ons team op te nemen. Wij hebben jarenlange kennis en ervaring op gedaan op het gebied van vloerverwarming en kunnen u dus voorzien van persoonlijk advies op maat!

Contact

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1