Het advies voor Tyleen Vloerverwarming

Tyleen vloerverwarming. Een techniek van vloerverwarming die hedendaags zelden nog gebruikt wordt om verschillende redenen. De voornaamste reden is dat de buizen regelmatig verstopt raken doordat deze niet diffusiedicht zijn. Daarom adviseert ComfortFloors dan ook om andere methodieken te hanteren.

De nadelen van tyleen vloerverwarming op een rijtje

Hoewel ten tijden van aanleg van tyleen vloerverwarming weinig bekend was over de problemen zijn die er hedendaags wel. 

  • Tyleen vloerverwarmingsbuizen verstoppen snel. Dit komt doordat de buizen niet zuurstofvrij zijn. Zo vormt zich in de loop van de tijd een soort drap. Deze drap kan bij ophoping de buizen verstoppen.
  • De groepenverdeler, het startpunt van de vloerverwarming, kan nog wel eens gaan roesten.
  • Naast het roesten kan de groepenverdeler ook gaan lekken. Dit hoeft niet per sé aan tyleen vloerverwarming te liggen. Het is vaak gewoon doordat het oud is en de technieken toentertijd nog niet zo goed waren.
  • Aantasting van de ketel door doorstromende drap vanuit de verwarmingsbuizen. Dit kan zelfs leiden tot een defecte ketel.

Op korte termijn kan er wat tegen de verstopping gedaan worden. De verwarmingsbuizen kunnen gespoeld worden, waardoor de drap doorstroomt en uiteindelijk verwijderd kan worden. Wat niet te voorkomen is is dat er na verloop van tijd weer vuil in de buizen komt. We raden dan ook ten zeerste aan om voor de langetermijn oplossing te kiezen.

De langetermijn oplossing: Diffusiedichte buizen

De vorming van roest door zuurstof in de buizen is de oorzaak van de troep in tyleen vloerverwarmingsbuizen. Daarom worden in de meeste gevallen enkel nog diffusiedichte buizen gebruikt. Zo ook door ComfortFloors. Wij gebruiken geen buizen meer die niet diffusiedicht zijn. 

Dit betekent dat er bij tyleen vloerverwarming beter gekozen kan worden voor alternatief. Het bespaart op lange termijn enorm veel kosten, waardoor de aanschafwaarde van nieuwe vloerverwarming makkelijk is terug te verdienen. 

Verschillende vloersoorten

Voor verschillende vloersoorten kunnen wij van ComfortFloors vloerverwarming realiseren. Staat jou vloer er niet tussen of twijfel je? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze experts!

Infrezen van vloerverwarming is ook een mogelijkheid. Dit is mogelijk bij zandcementvloeren, anhydrietvloeren of siergrindvloeren. 

Offerte aanvragen

Schakel de hulp in van ComfortFloors

Vloerverwarming kan een ingewikkeld onderwerp zijn voor veel mensen. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u van de juiste informatie voorzien wat betreft vloerverwarming. Zo zijn er geen verrassingen in de toekomst. Advies is vrijblijvend, dus neem gerust contact op met ons. We helpen u graag.

Contact

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1