Zuinig stoken met vloerverwarming

Op zoek naar manieren om te besparen op stookkosten met vloerverwarming? Bespaar snel met deze 5 praktisch toepasbare tips van échte vloerverwarmingsexperts. Met decennia ervaring weten wij inmiddels hoe u het beste zuinig kan stoken met vloerverwarming. Straks bent u een echte vloerverwarming stookexpert!

Ontvang direct een gratis offerte

5 tips voor het zuinig stoken met vloerverwarming

Laten we direct ter zake komen en vertellen hoe u nou zuiniger kunt omgaan met stookkosten van uw vloerverwarming. 

  1. Zorg voor een goede isolatie. Warmte stijgt op en daarom is de warmte onder de vloer van vloerverwarming makkelijk naar het juiste adres te sturen. Toch gaat dit nog wel eens fout en vindt de warmte een uitweg richting een andere kant. Het is zaak dat bij aanleg de vloerverwarmingsbuizen op de juiste afstand liggen van uw bovenste vloer. Vraag hiervoor naar een expert.
  2. Houd een gelijkmatige temperatuur aan voor uw vloerverwarming. Een constante temperatuur van de vloerverwarming is erg belangrijk. Het handhaven van een gelijkmatige temperatuur op de juiste momenten is cruciaal voor een goed functionerend vloerverwarmingssysteem. Ook als u niet thuis bent of als de nacht gaat beginnen. Het opstoken van vloerverwarming is het meest energieverbruikende moment. Daarom is het verstandig slechts kleine veranderingen in de temperatuur aan te brengen wanneer nodig. Denk aan de vakantie. U kunt dan de temperatuur iets verlagen, maar overdrijf vooral niet. Schroef het een heel klein stukje terug en u zal wat besparen. Echter raden we dit alleen aan voor lange vakanties of periodes van afwezigheid. Anders weegt het effect daarvan niet op tegen het opstoken.
  3. Maak gebruik van de pompschakelaar. Tenminste als u die nodig hebt. Kies daarom voor een systeem die dit niet nodig is. Zo werken we bij Comfortfloors enkel met het beste materiaal, namelijk dat van Robot. Bij de standaard verdeler van Robot (Optium Flow Pro) wordt warmte verdeeld op basis van temperatuur in ruimtes. Dat betekent dat ruimtes niet constant verwarmd worden, wat wel gebeurt bij veel andere verdelers. In het kort, kies bij voorkeur voor een kwaliteit verdeler (Optium Flow Pro van Robot) of gebruik een pompschakelaar.
  4. Gebruik de radiatoren niet meer. Kortgezegd, vloerverwarming is een stuk zuiniger dan reguliere radiatoren. Enkel bij het opstoken van vloerverwarming komen meer kosten kijken. Voor constante tijd, kies altijd voor vloerverwarming. Het bespaart aanzienlijk.
  5. Kies een temperatuur die u schikt. Zoals eerder gezegd, veranderingen in temperatuurregeling van de vloerverwarming maakt het niet zuiniger. Stem dus goed af welke temperatuur u schikt en verander er niet teveel aan. Nog een tip passend bij deze. Kies een temperatuur waarbij u aan het minimum van comfortabel gaat zitten. Het menselijk lichaam past zich overtijd hier op aan en zo zult u na een tijdje comfortabel zijn met deze temperatuur. Een graadje lager kan op jaarbasis flink besparen.

Installatie proces van zuinige vloerverwarming

Vloerverwarming in combinatie met een hybride warmtepomp 

Een verstandige keuze na isolatie is het gebruik van een hybride warmtepomp. Deze pomp genereert zelf energie en schakelt de ketel alleen in wanneer dat nodig is, wat aanvankelijk zeer energiezuinig is. Het combineren van vloerverwarming met een hybride warmtepomp was voorheen een uitdaging.

Comfortfloors biedt nu een oplossing met de Robot Hybride LTVC verdeler, speciaal ontworpen voor deze combinatie. Hiermee kunt u maximaal genieten van het comfort van vloerverwarming en de efficiëntie van een hybride warmtepomp. Dit helpt niet alleen om uw energiekosten te verlagen, maar draagt ook bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk.

Wat kost vloerverwarming? Vraag een gratis offerte aan!

Heeft u nog geen vloerverwarming of is uw huidige vloerverwarming niet zoals het moet zijn? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

Een vrijblijvende offerte aanvragn Contact opnemen
Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1