Zuinig stoken met vloerverwarming

Bespaar snel met deze 5 praktisch toepasbare tips van échte vloerverwarmingsexperts. Met decennia ervaring weten wij inmiddels hoe je het beste zuinig kan stoken met vloerverwarming. Straks ben je een echte vloerverwarming stookexpert.

5 tips voor het zuinig stoken met vloerverwarming

Laten we direct ter zake komen en vertellen hoe je nou zuiniger kan omgaan met stookkosten van je vloerverwarming. 

  1. Zorg voor een goede isolatie. Warmte stijgt op en daarom is de warmte onder de vloer van vloerverwarming makkelijk naar het juiste adres te sturen. Toch gaat dit nog wel eens fout en vindt de warmte een uitweg richting een andere kant. Het is zaak dat bij aanleg de vloerverwarmingsbuizen op de juiste afstand liggen van je bovenste vloer. Vraag hiervoor naar een expert.
  2. Houd een gelijkmatige temperatuur aan voor je vloerverwarming. Een constante temperatuur van de vloerverwarming is erg belangrijk. Het handhaven van een gelijkmatige temperatuur op de juiste momenten is cruciaal voor een goed functionerend vloerverwarmingssysteem. Ook als je niet thuis bent of als de nacht gaat beginnen. Het opstoken van vloerverwarming is het meest energieverbruikende moment. Daarom is het verstandig slechts kleine veranderingen in de temperatuur aan te brengen wanneer nodig. Denk aan de vakantie. Je kan dan je temperatuur iets verlagen, maar overdrijf vooral niet. Schroef het een heel klein stukje terug en je zal wat besparen. Echter raden we dit alleen aan voor lange vakanties of periodes van afwezigheid. Anders weegt het effect daarvan niet op tegen het opstoken.
  3. Maak gebruik van de pompschakelaar. Tenminste als je die nodig bent. Kies daarom voor een systeem die dit niet nodig is. Zo werken we bij Comfortfloors enkel met het beste materiaal, namelijk dat van Robot. Bij de standaard verdeler van Robot (Optium Flow Pro) wordt warmte verdeeld op basis van temperatuur in ruimtes. Dat betekent dat ruimtes niet constant verwarmd worden, wat wel gebeurt bij veel andere verdelers. In het kort, kies bij voorkeur voor een kwaliteit verdeler (Optium Flow Pro van Robot) of gebruik een pompschakelaar.
  4. Gebruik de radiatoren niet meer. Kortgezegd, vloerverwarming is een stuk zuiniger dan reguliere radiatoren. Enkel bij het opstoken van vloerverwarming komen meer kosten kijken. Voor constante tijd, kies altijd voor vloerverwarming. Het bespaart aanzienlijk.
  5. Kies een temperatuur die u schikt. Zoals eerder gezegd, veranderingen in temperatuurregeling van de vloerverwarming maakt het niet zuiniger. Stem dus goed af welke temperatuur u schikt en verander er niet teveel aan. Nog een tip passend bij deze. Kies een temperatuur waarbij u aan het minimum van comfortabel gaat zitten. Het menselijk lichaam past zich overtijd hier op aan en zo zul je na een tijdje comfortabel zijn met deze temperatuur. Een graadje lager kan op jaarbasis besparen.

Vloerverwarming van Comfortfloors?

Bij Comfortfloors hebben we een passie voor vloerverwarming welke wij combineren met de wil om mensen te helpen. We streven naar een zuinig Nederland zonder comfort te verliezen. Sterker nog, we willen dat Nederland het extra comfort van vloerverwarming ondervindt. 

Heeft u nog geen vloerverwarming of is uw huidige vloerverwarming niet zoals het moet zijn? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. We helpen u graag.

Ik wil een vrijblijvende offerte aanvragen Contact

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1