Gemiddelde kosten vloerverwarming

Als u interesse heeft in de aanleg van vloerverwarming in uw woning of bedrijfspand zijn de gemiddelde kosten zeker een factor om rekening mee te houden. Per situatie kunnen deze kosten echter nogal uiteenlopen. Er zijn namelijk veel elementen die invloed hebben op deze gemiddelde kosten. Dit verschil in prijs ontstaat met name door het type vloerverwarming dat u wil hebben. Hierin maken wij onderscheid tussen hoofd-, uitgebreide bij- of bijverwarming. Per soort verwarming wordt het gebruik van radiatoren voor de vloerverwarming minder groot.

Traditionele of elektrische vloerverwarming?

Een volgende keuze die gemaakt moet worden is of u gebruik wilt maken van elektrische, dan wel traditionele vloerverwarming. Bij elektrische vloerverwarming wordt deze aangesloten op de cv ketel. Over het algemeen wordt traditionele vloerverwarming gezien als betrouwbaarder en daar werkt ComfortFloors mee. Ook is deze meestal energiezuiniger dan de elektrische variant. 

Prijsschatting vloerverwarming

Zoals gezegd lopen de prijzen van vloerverwarming flink uiteen. Wanneer u bijvoorbeeld een kleine woonkamer heeft (met een oppervlakte onder de 20 m2), en tot het besluit bent gekomen om traditionele vloerverwarming als bijverwarming te installeren, variëren de kosten tussen de €700 en €850. Als u echter een grote woonkamer heeft en besluit om hier vloerverwarming als hoofdverwarming te installeren, bedragen de kosten zo’n €1400 tot €1900. 

Vloerverwarming rendabel?

Ondanks dat de aanleg van vloerverwarming prijziger is dan die van een radiator, kan vloerverwarming op de lange termijn energiezuiniger zijn dan een radiator. In sommige gevallen bespaart men aanzienlijk op de energierekening, waardoor de montagekosten er binnen 2 jaar al zijn terugverdiend. Daarnaast verhoogt u met vloerverwarming ook de waarde van uw woning of bedrijfspand. Als u vragen heeft over vloerverwarming, of opzoek bent naar passend advies voor uw situatie, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze experts helpen u dan graag verder!

Neem contact op

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1