Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over onze producten, diensten of aanleg van vloerverwarming? Bekijk onze veel gestelde vragen. Staat uw antwoord er niet tussen? Bel of mail ons gerust, dan helpen we u graag verder.

Type vloeren

Het aanleggen van de vloerverwarming kan op verschillende methodes voor verschillende vloersoorten. Wij zijn gespecialiseerd in zandcementvloeren, grindvloeren, betonvloeren, anhydrietvloeren en houten constructievloeren.
 

Dat kan! Bij een houten constructievloer is het mogelijk om Vloerverwarming toe te passen middels een gipsgebonden opbouwsysteem. Dit houdt in dat er eerst gipsgebonden platen worden gelegd en onderling met elkaar worden verlijmd.

Wij snappen dat het voor u best lastig kan zijn om te achterhalen wat voor type vloer u heeft. Immers hebben bijna alle vloeren een grijze beton kleur. Natuurlijk zijn wij er ook om u daarbij te helpen. Neem gerust contact met ons op!

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming op een betonvloer kunnen hoger zijn vanwege de extra gietvloer die na het infrezen moet worden aangelegd. Nadat de sleuven voor de vloerverwarming in de betonvloer zijn ingefreesd, is het vaak nodig om een gietvloer aan te brengen om de sleuven op te vullen en een egale en stabiele vloer te creëren voor de afwerkvloer, zoals tegels, laminaat of PVC.

Materialen

ComfortFloors werkt met de producten van Robot. Zo kunnen wij u een uitstekende kwaliteit aanbieden tegen een goede prijs en garantie.

Al met al bent u met onze Robot verdelers verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product, waar standaard maar liefst 5 jaar garantie op gegeven wordt (in tegenstelling tot de 2 of 3 jaar die voor overige merken gelden).

Installatie

De sleuven worden bewust niet dichtgezet vanwege de garantiebepalingen. Dit helpt schade aan de vloer te voorkomen, vergemakkelijkt het opsporen van problemen en is in overeenstemming met de installatievoorschriften van Comfortfloors.

Duurzaamheid

Vloerverwarming is een energie-efficiënte manier van verwarmen, omdat het de warmte gelijkmatig verspreidt over de vloer en daarmee zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Hierdoor kan de thermostaat vaak lager worden ingesteld, wat energiebesparing oplevert en de CO2-uitstoot vermindert.

Er zijn verschillende manieren om uw vloerverwarmingssysteem te optimaliseren voor duurzaamheid, zoals het goed isoleren van uw vloer om warmteverlies te minimaliseren, het gebruik van een energiezuinige thermostaat en het regelmatig laten onderhouden van uw systeem om de efficiëntie te waarborgen. Dit kan helpen om zuinig te stoken en de levensduur van het systeem te verlengen.

 Ja, vloerverwarming kan helpen om uw energierekening te verlagen. Doordat de warmte gelijkmatig wordt verspreid en de thermostaat vaak lager kan worden ingesteld, kan vloerverwarming energiebesparend zijn. Hierdoor kunt u mogelijk besparen op uw energiekosten op de lange termijn.

Ja, dat kan dankzij de Robot Hybride Solid verdeler, speciaal ontworpen voor hybride warmtepompen! Deze verdeler zorgt voor perfecte afstemming tussen vloerverwarming en hybride warmtepomp. Met een geïntegreerde driewegklep wordt het water op de juiste temperatuur het vloerverwarmingssysteem ingevoerd, wat het rendement van de warmtepomp verhoogt en energiebesparing oplevert. Daarnaast is de verdeler compact van formaat, gemakkelijk te plaatsen in kleine ruimtes en eenvoudig te installeren en onderhouden.

In Nederland is het helaas niet mogelijk om subsidie te ontvangen voor vloerverwarming. Echter, voor duurzamere alternatieven zoals warmtepompen, zonneboilers en specifieke cv-ketels die samenwerken met vloerverwarming, zijn er wel subsidies en andere financiële voordelen beschikbaar. Deze subsidies kunnen helpen bij het stimuleren van duurzamere verwarmingsopties en het bevorderen van energie-efficiëntie in woningen.

Vloerverwarming prijs

De prijzen van vloerverwarming variëren per project. Factoren die meetellen zijn de huidige situatie, aansluiting, de wensen van de klant en oppervlakte. Gelukkig maakt ComfortFloors offertes op maat en kun je deze makkelijk aanvragen. Van infrezen tot droogbouw. 

Een offerte op maat doen we volledig gratis. Wij maken op basis van jouw situatie een prijsopgave.

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1