De voordelen van vloerverwarming
Niet alleen geeft vloerverwarming u warme voeten. Het biedt meer!

Is vloerverwarming duurzaam?

Duurzaamheid is een begrip dat de laatste jaren enorm in opkomst is. Veel mensen willen hun steentje bijdragen aan het behoud van een schone aarde. De term vloerverwarming wordt ook veel in verband gebracht met duurzaamheid. Is vloerverwarming duurzaam? Moet ik overstappen op vloerverwarming? De experts van Comfortfloors vertellen het je. 

Het begrip duurzaamheid en vloerverwarming

Duurzaam wil zeggen dat het lang blijft bestaan. Tegenwoordig koppelen we daaraan dat het ook niet vervuilend mag en kan zijn.

Reguliere verwarming is energie intensief. Dat betekent dat het ter vergelijking met andere bronnen van warmte voor in huis redelijk veel energie gebruikt. Vloerverwarming is een stuk duurzamer. Dat komt door de kosten van transport, opslag en productie. Deze liggen een stuk lager. Daarbij, vloerverwarming is duurzamer door het gebruik van minder energie, terwijl hetzelfde oppervlakte wordt verwarmd. Wanneer vloerverwarming wordt aangelegd en aangesloten wordt op een elektrische waterpomp is het volledig energieneutraal. Let op, want de elektrische waterpomp moet dan natuurlijk wel op duurzame stroom lopen. Voorbeelden van duurzame stroom voor de waterpomp zijn zonnepanelen en windenergie. 

Zonnepanelen op dak

Kiezen voor duurzaamheid? Kies voor vloerverwarming!

Een vloer met vloerverwarming is een stuk zuiniger dan een vloer met radiatoren. Voor vloerverwarming liggen de temperaturen van het water in de buizen een stuk lager dan bij radiatoren. De maximale temperatuur voor het water is 40° Celsius. Ter vergelijking, radiatoren zijn gemiddeld 15% meer energie nodig. Dat betekent dus dat vloerverwarming wel degelijk de duurzamere oplossing is!

Daarnaast is vloerverwarming natuurlijk enorm comfortabel. 's Ochtends de leefruimte in komen lopen en een verwarmde vloer voelen. Dat is toch een stuk beter als een koude vloer?

vloerverwarming

Ik wil vloerverwarming, maar waar moet ik beginnen?

Dat is een goede vraag. Het kan voor menig mens erg ingewikkeld zijn. Allereerst is het zaak om te kijken of vloerverwarming mogelijk is voor jouw huis en op welke manier. Bij een bestaande vloer zijn er twee opties, namelijk de aanleg van vloerverwarming over de bestaande vloer en het infrezen van vloerverwarming in de dekvloer.

Heb je nog geen dekvloer aangelegd? Dan is dit het beste moment om voor vloerverwarming te kiezen!

Heb je vragen over de aanleg van vloerverwarming, het kostenplaatje en de voordelen die te behalen zijn? Wij van Comfortfloors voorzien je graag van vrijblijvend advies. Daarnaast zijn we erg transparant wat betreft de kosten voor vloerverwarming. Zo kom je niet voor verrasingen te staan!

Contact

Offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1