Vloerverwarming zonder frezen

Vloerverwarming zonder te frezen. Het is mogelijk. Maar, wat zijn de opties? En wat zijn de voor- en nadelen van die opties?

ComfortFloors, expert in floorheating vertelt u graag alles over vloerverwarming. Ook over de opties wat betreft het aanbrengen van vloerverwarming zonder in te frezen. 

Neem contact op voor meer informatie

Infrezen is niet altijd de beste optie

Vloerverwarming aanleggen door middel van infrezen wordt vaak geassocieerd met veel stof, afval en lawaai. Dit proces kan ook riskant zijn omdat in de dekvloer vaak cruciale leidingen en buizen lopen. Deze willen we natuurlijk niet beschadigen! Het risico op lekken, wat kan resulteren in waterschade en grote overlast, is hierbij niet uitgesloten.

Ons deskundige team heeft de ervaring om deze risico's te minimaliseren. Bij een minder ervaren aannemer kunnen er echter problemen ontstaan.

Soms is infrezen geen haalbare optie, bijvoorbeeld bij bepaalde vloersoorten zoals hout, losliggende tegels of instabiele ondergronden.

Het infrezen van vloerverwarming Vloerverwarming aanleggen zonder frezen

Alternatieven infrezen

Geen belang bij de herrie, stof en het afval? Of is het bij u niet mogelijk om in te frezen? Er zijn andere manieren om van vloerverwarming ten opzichte van het infrezen. 

  • Het meest tijdrovende werk is de oude vloer verwijderen en een nieuwe vloer met vloerverwarming aanleggen. Het zal een flinke ingreep zijn, maar u haalt wel het meeste uit uw vloerverwarming. 
  • Staalmatten zijn ook een optie. Ze worden op de dekvloer gelegd om vervolgens daarop de vloerverwarming te monteren. Over de staalmatten met verwarmingsbuizen wordt de afwerklaag gestort, van cement. 
  • Vloerverwarming op de bestaande vloer is ook een mogelijkheid. Er wordt dan vloerverwarming bovenop de dekvloer gelegd. Het nadeel is de extra opbouwhoogte die daarbij komt kijken. Echter, soms is het de enige mogelijkheid en/of de goedkoopste optie.

Voor elke situatie een andere oplossing. Wellicht is infrezen wél de beste oplossing voor u. Daarom adviseren we u graag.

Voordelen van vloerverwarming zonder infrezen

Een van de grootste voordelen van vloerverwarming zonder te frezen is dat het veel minder invasief is. Er is geen noodzaak om de bestaande vloer open te breken. Dit betekent dat er minder rommel en verstoring is en de installatie vaak sneller kan worden voltooid.

Daarnaast behoudt deze methode de structurele integriteit van de vloer. Dit is vooral belangrijk in oudere gebouwen. Hier is de vloerstructuur mogelijk niet geschikt is voor infrezen zonder risico op schade.

Aanleg van vloerverwarming zonder frezen

Energie-efficiëntie en duurzaamheid

Vloerverwarming systemen zijn over het algemeen energiezuiniger dan traditionele radiatorsystemen. De warmte wordt gelijkmatig over de gehele vloer wordt verdeeld. Hierdoor voelt de ruimte comfortabeler aan bij een lagere thermostaat instelling. Dit resulteer in een groot voordeel: een lagere energierekening!

Bovendien, door te kiezen voor een installatiemethode die minder invasief is, zoals het leggen van vloerverwarming op de bestaande dekvloer, worden bouwmaterialen en -afval beperkt, wat bijdraagt aan een duurzamere bouwpraktijk.

Op maat gemaakte oplossingen voor elk huis

Bij ComfortFloors begrijpen we dat elk huis uniek is. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die rekening houden met de specifieke kenmerken van uw woning. Onze deskundigen komen langs om uw situatie te beoordelen. Ze zullen u adviseren over de beste vloerverwarmingsoptie die bij uw situatie past.

Langdurige comfort en onderhoud

Een goed geïnstalleerde vloerverwarming biedt jarenlang comfort. Met minimale onderhoudsvereisten en een lange levensduur is vloerverwarming een uitstekende investering in uw huis.

Bij ComfortFloors bieden we uitgebreide garanties en service na verkoop om ervoor te zorgen dat uw installatie blijft presteren op het hoogste niveau.

Hulp van ComfortFloors nodig?

ComfortFloors helpt u graag de juiste beslissing te maken. De beslissing die zorgt voor het meeste comfort in combinatie met de beste prijs. Zo maakt u de juiste investering en kunt u vertrouwen op duurzaamheid. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

We staan in de startblokken om u te mogen helpen met onze expertise.

Gratis offerte op maat aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1