Vloerverwarming zonder frezen

Vloerverwarming zonder te frezen. Het is mogelijk. Maar, wat zijn de opties? En wat zijn de voor- en nadelen van die opties?

ComfortFloors, expert in floorheating vertelt je graag alles over vloerverwarming. Ook over de opties wat betreft het aanbrengen van vloerverwarming zonder in te frezen. 

Neem contact op voor meer informatie

Infrezen is niet altijd de beste optie

Vloerverwarming aanleggen door middel van infrezen. Waar doet dat aan denken? Waarschijnlijk enorm veel stof, afval en een heleboel kabaal.

Daarbij komt dat het infrezen van vloerverwarming een gevaar heeft. In de dekvloer lopen wellicht aanvoerleidingen, retourleidingen en gasbuizen. Deze kunnen met het infrezen beschadiging oploppen.

Nou, geloof ons: als deze gaan lekken, krijg je een grote plas water in de kamer en veel problemen. Gelukkig hebben de deskundigen van Comfortfloors genoeg ervaring om dit te voorkomen. Met een slechte aannemer kan dit echter wel gebeuren.

Soms is infrezen ook simpelweg géén optie. Het kan niet vanwege de vloersoort. De houten constructievloer, een tegelvoer die niet goed vastzit of een instabiele vloer maken het infrezen van vloerverwarming onmogelijk. 

Het infrezen van vloerverwarming Vloerverwarming aanleggen zonder frezen

Alternatieven infrezen

Geen belang bij de herrie, stof en het afval? Of is het bij jou niet mogelijk om in te frezen? Er zijn andere manieren om van vloerverwarming te genieten zonder te frezen. 

  • Het meest tijdrovende werk is de oude vloer verwijderen en een nieuwe vloer met vloerverwarming aanleggen. Het zal een flinke ingreep zijn, maar u haalt wel het meeste uit uw vloerverwarming. 
  • Staalmatten zijn ook een optie. Ze worden op de dekvloer gelegd om vervolgens daarop de vloerverwarming te monteren. Over de staalmatten met vloerverwarmingsbuizen wordt de afwerklaag gestort, van cement. 
  • Vloerverwarming op de bestaande vloer is ook een mogelijkheid. Er wordt dan vloerverwarming bovenop de dekvloer gelegd. Het nadeel is de extra opbouwhoogte die daarbij komt kijken. Echter, soms is het de enige mogelijkheid en/of de goedkoopste optie.

Voor elke situatie een andere oplossing. Wellicht is infrezen wél de beste oplossing voor u. Daarom adviseren we u graag.

Hulp van ComfortFloors?

ComfortFloors helpt u graag de juiste beslissing te maken. De beslissing die zorgt voor het meeste comfort in combinatie met de beste prijs. Zo maakt u de juiste investering en kunt u vertrouwen op duurzaamheid. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

We staan in de startblokken om u te mogen helpen met onze expertise.

Gratis offerte aanvragen
Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1