Vloerverwarming zonder frezen

Vloerverwarming zonder te frezen. Het is mogelijk. Maar, wat zijn de opties? En wat zijn de voor- en nadelen van die opties? Comfortfloors, expert in floorheating vertelt je graag alles over vloerverwarming. Ook over de opties wat betreft het aanbrengen van vloerverwarming zonder in te frezen. 

Infrezen is niet altijd de beste optie

Het infrezen van vloerverwarming. Waar doet dat aan denken? Waarschijnlijk enorm veel stof, afval en een heleboel kabaal. Daarbij komt dat het infrezen van vloerverwarming een gevaar heeft. In de dekvloer lopen wellicht aanvoerleidingen, retourleidingen en gasbuizen. Deze kunnen met het infrezen beschadiging oploppen. Nou, geloof ons. Als die beginnen te lekken heb je een mooie plas water in de kamer met een hele hoop ellende. Gelukkig hebben de experts van Comfortfloors genoeg ervaring om dit te voorkomen, maar bij de verkeerde aannemer kan dit een gevolg zijn.

Soms is infrezen ook simpelweg géén optie. Het kan niet vanwege de dekvloer. De houten constructievloer, een tegelvoer die niet goed vastzit of een instabiele vloer maken het infrezen van vloerverwarming onmogelijk. 

Alternatieven infrezen

Geen belang bij de herrie, stof en het afval? Of is het bij jou niet mogelijk om in te frezen? Er zijn alternatieve mogelijkheden om toch te genieten van het comfort van vloerverwarming zonder maar te hoeven denken aan frezen.

  • De meest arbeidsintensieve klus is het slopen van de dekvloer en een nieuwe aanleggen met vloerverwarming daarin verwerkt. Het zal een flinke ingreep zijn, maar u haalt wel het meeste uit uw vloerverwarming. 
  • Staalmatten zijn ook een optie. Ze worden op de dekvloer gelegd om vervolgens daarop de vloerverwarming te monteren. Over de staalmatten met vloerverwarmingsbuizen wordt de afwerklaag gestort, van cement. 
  • Vloerverwarming op de bestaande vloer is ook een mogelijkheid. Er wordt dan vloerverwarming bovenop de dekvloer gelegd. Het nadeel is de extra opbouwhoogte die daarbij komt kijken. Echter, soms is het de enige mogelijkheid en/of de goedkoopste optie.

Voor elke situatie een andere oplossing. Wellicht is infrezen wél de beste oplossing voor u. Daarom adviseren we u graag.

Hulp van Comfortfloors?

Comfortfloors helpt u graag de juiste beslissing te maken. De beslissing die zorgt voor het meeste comfort in combinatie met de beste prijs. Zo maakt u de juiste investering en kunt u vertrouwen op duurzaamheid. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. We staan in de startblokken om u te mogen helpen met onze expertise.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Contact

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1