Onderhoud vloerverwarming

Als eigenaar van vloerverwarming wilt u natuurlijk dat het systeem optimaal werkt en zo lang mogelijk meegaat. Regelmatig onderhoud is essentieel om storingen te voorkomen en de levensduur van uw vloerverwarming te verlengen. In dit artikel laten we u zien hoe u uw vloerverwarming het beste kunt onderhouden en hoe ComfortFloors u daarbij kan helpen.

Hoe werkt vloerverwarming?

Voordat we het hebben over het onderhoud van vloerverwarming, is het belangrijk om te weten hoe het systeem werkt. Vloerverwarming is een comfortabele manier om uw huis te verwarmen. Het systeem bestaat uit buizen die in de vloer zijn geïnstalleerd en waar warm water doorheen stroomt. Dit zorgt ervoor dat de vloer opwarmt en de warmte gelijkmatig door de kamer wordt verspreid.

Onderhoud vloerverwarming: waarom is het belangrijk?

Regelmatig onderhoud van uw vloerverwarming is essentieel om storingen te voorkomen. Door vuil en stof kunnen de buizen verstopt raken en kan de warmte niet meer goed worden verspreid. Dit kan leiden tot een onaangename temperatuur in huis en zelfs tot schade aan het systeem. Het is daarom belangrijk om uw vloerverwarming regelmatig te onderhouden om te voorkomen dat u onverwachte hoge kosten moet maken.

Impressie aanleg van vloerverwarming in een bedrijfshal.

Hoe onderhoud ik mijn vloerverwarming?

Het onderhoud van uw vloerverwarming is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat u dit regelmatig doet. Hieronder vindt u enkele tips om uw vloerverwarming in topconditie te houden:

1. Maak de vloer regelmatig schoon

Zorg ervoor dat u de vloer regelmatig schoonmaakt om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een zachte bezem of stofzuiger om de vloer schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het systeem kunnen beschadigen.

2. Controleer de druk van het systeem

Controleer regelmatig de druk van het systeem om er zeker van te zijn dat deze op het juiste niveau is. De druk van het systeem moet tussen de 1,5 en 2 bar liggen. Als de druk te laag is, kunt u water bijvullen. Als de druk te hoog is, moet u water aftappen.

3. Laat uw vloerverwarming regelmatig nakijken

Laat uw vloerverwarming regelmatig (wij adviseren eens in de vier jaar) nakijken door een professional. Een professional kan het systeem controleren en eventuele problemen oplossen, voordat deze tot grote schade leiden. Het is aan te raden om uw vloerverwarming minimaal één keer per jaar te laten nakijken.

ComfortFloors: uw partner in vloerverwarming onderhoud

ComfortFloors is uw partner in vloerverwarming onderhoud. Wij bieden diverse onderhoudscontracten aan, waarmee u verzekerd bent van regelmatig onderhoud en eventuele reparaties. Onze professionals hebben jarenlange ervaring in het onderhouden en repareren van vloerverwarmingssystemen. Met ComfortFloors kunt u rekenen op een optimale werking van uw vloerverwarming en een lange levensduur van het systeem!

Onderhoud nodig? Neem contact op!

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1