Vloerverwarming instellen voor de winter

Vloerverwarming is een efficiënte en comfortabele manier om uw huis te verwarmen, vooral bij hoge energiekosten. Het rendement van vloerverwarming is een krachtige motivatie om over te stappen op deze vorm van verwarming. Bent u al in het bezit van vloerverwarming en wilt u er het beste uithalen? Dan is het cruciaal om het systeem goed voor te bereiden op de koude maanden. Volg de stappen op deze pagina om uw vloerverwarming in te stellen voor de winter.

Voor degenen die nog geen vloerverwarming hebben maar wel de vele voordelen overwegen, staat Comfortfloors klaar om je te assisteren. Met tientallen jaren ervaring zijn wij dé specialist in de installatie van vloerverwarming. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek snel de voordelen die vloerverwarming te bieden heeft!

Gratis offerte aanvragen

Praktische tips voor het instellen van vloerverwarming

Hier zijn enkele tips om optimaal gebruik te maken van uw vloerverwarming tijdens de winter:

1. Doe een controle op de thermostaat.

Zorg ervoor dat de thermostaat correct is afgesteld en dat de temperatuurinstellingen naar wens zijn. Wil je zo zuinig mogelijk stoken? Ga dan net onder de ideale temperatuur zitten welke je op het moment als comfortabel ervaart. Je lichaam en die van je huisgenoten went hier binnen mum van tijd aan en zo heb je de optimale leeftemperatuur.

2. Inspectie op de leidingen is van belang.

Controleer op lekken of andere problemen met de leidingen van de vloerverwarming. Vaak komt een lek te laat te boven, maar 'better safe then sorry'. Bij vermoeden schakel je een professioneel bedrijf in. Zij kunnen met een warmtecamera snel een lek opsporen, mocht deze er zijn.

Zodra het lek is gevonden, moet het direct gerepareerd worden om te voorkomen dat er vocht in het systeem terechtkomt.

3. Het spoelen van het vloerverwarmingssysteem en de leidingen.

Als leidingen niet volledig diffusiedicht zijn, kan roest of vuil zich ophopen in de buizen van het vloerverwarmingssysteem. De buizen blijven wel waterdicht, maar bevatten een laag welke de warmteafgifte zeker niet bevorderd. Het resulteert in een verlies van warmteafgifte met meer inspanning van het systeem. Als je niet bekend bent met vloerverwarming en hoe het werkt, kan het moeilijk zijn om te beoordelen of de vloerverwarmingspomp naar behoren functioneert.

4. Controle op de vloerverwarmingspomp.

Een goede druk op de vloerverwarming is circa 2 bar. Dat zou de vloerverwarmingspomp moeten aangeven. Daarbij moeten de kranen van de vloerverwarmingspomp optimaal warm water afgeven aan het systeem en koud water afvoeren. Wanneer je geen oog hebt voor vloerverwarming en de werking hiervan, kan het lastig zijn om te zien of de vloerverwarmingspomp naar behoren functioneert.

Bij vermoedens van disfunctie binnen het vloerverwarmingssysteem adviseren wij om een professioneel bedrijf in te schakelen. Een goede keuze van de vloerverwarmingspomp kan veel problemen voorkomen. Bij Comfortfloors gebruiken we enkel de producten van Robot, zo ook de Robot Optimum Flow Pro. Dit is naar onze ervaring de beste vloerverwarmingspomp op de markt.

5. Gebruik de ontluchtingssleutel om lucht te verwijderen uit het systeem.

De meeste vloerverwarmingspompen beschikken over een ontluchtingssleutel. Door deze te gebruiken voorkom je een minder efficiënte warmteoverdracht. Door lucht in het systeem kan dit namelijk een gevolg zijn. Meer over het ontluchten van het vloerverwarmingssysteem vind je hier.

6. Isolereer de ruimtes van je woning/bedrijf goed.

Aangemaakte warmte kost geld en hoe zonde is het als je de warmte dan snel verliest? Isoleer daarom de ruimtes goed waar je vloerverwarming hebt liggen om zo zuinig mogelijk te kunnen stoken. Een ruimte die warmte goed vasthoudt en een efficiënte bron van warmte heeft is namelijk het allerzuinigst!

vloerverwarming instellen voor winter

Hulp nodig bij je vloerverwarming gereed maken?

Wij van Comfortfloors helpen je graag bij het gereed maken van de vloerverwarming!Onze experts hebben tientallen jaren ervaring in het installeren, onderhouden en adviseren over vloerverwarming, wat hen in staat stelt precies te weten wat ze doen. 

Ben je overtuigd van de voordelen van vloerverwarming, maar heb je nog geen geschikte partner gevonden voor de installatie van het systeem? We helpen je graag! Wacht niet langer en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Gratis offerte aanvragen Contact met Comfortfloors

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1