Vloerverwarmingsbuizen

Vloerverwarmingsbuizen zijn de basis van een vloerverwarmingssysteem. Door deze buizen stroomt het warme water, welke afkomstig is uit uw warmtepomp of CV-ketel. De warmte die vrijkomt van het opgewarmde water stijgt op waardoor er een aangename temperatuur in de ruimte gecreëerd wordt. Het is van belang dat deze buizen van een goede kwaliteit zijn. Ze worden namelijk aangelegd onder, of in sommige gevallen in, uw vloer waardoor het noodzakelijk is dat ze jarenlang meegaan en er geen lekkage zal ontstaan.

Impressie vloerverwarmingsbuizen

Waar worden vloerverwarmingsbuizen van gemaakt?

Vloerverwarmingsbuizen worden meestal aangeduid PE-RT buis. Dit is een speciale kunststof soort genaamd PolyEthyleen. PE-RT is perfect geschikt als verwarmingsbuis omdat het materiaal flexibel en sterk is terwijl het nauwelijks slijt.

Welke vloerverwarmingsbuizen gebruiken wij?

ComfortFloors maakt enkel gebruik van de buizen van Robot. Dankzij deze fabrikant weten wij zonder twijfel dat er materialen van hoogwaardige kwaliteit gebruikt worden bij het aanleggen van vloerverwarming. Belangrijke eigenschappen van deze buizen zijn:

  • Vervaardigd uit Dowlex 2344 grondstof
  • Temperatuur- en drukbestendig
  • Minimale lineaire uitzetting
  • Vormvast
  • 50 jaar garantie (eerste 10 jaar met gevolgschadedekking)
  • In verschillende rollengtes leverbaar
  • Kiwa KOMO gecertificeerd en difusiedicht (DIN 4726)

Legpatroon

We kunnen over het algemeen onderscheid maken tussen twee verschillende legpatronen: het meander- en slakkenhuispatroon. Het meanderpatroon is één van de bekendste legpatronen waarbij de buizen naast elkaar gelegd worden en 'meanderen'. Nadelig aan dit patroon is dat de warme en koude plekken niet gelijk verdeeld zijn. In sommige gevallen kan dit juist voordelig zijn. Om bijvoorbeeld koudeval tegen te gaan op plekken waar dit nodig is zoals ramen.

Het slakkenhuispatroon is het meest gebruikte legpatroon. Hierbij komen de aanvoer- en retourleidingen naast elkaar te liggen waardoor de warmte gelijk verdeeld wordt over een ruimte. Het nadeel van dit probleem is dat er vooraf vastgesteld moet worden wat de afmetingen zijn van de vastgestelde ruimte. Waardoor wij bij eventuele wijzigingen minder flexibel kunnen zijn. Het is daarom altijd aan te raden om vloerverwarming aan te laten leggen door een team van experts met ervaring.

legpatronen vloerverwarming

Slakkenhuispatroon (links) en meanderpatroon (rechts)

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over de materialen die wij gebruiken of over de aanleg van vloerverwarming, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij leggen u met alle plezier meer uit over alle mogelijkheden omtrent vloerverwarming.

Neem contact op

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1