Vloerverwarming temperatuur

Wij van Comfortfloors geven je graag wat toelichting over de temperatuurregeling van je vloerverwarming. Zo geven de je graag een indicatie van de minimale, ideale en maximale temperatuur voor vloerverwarming.

De temperatuur van de vloerverwarming bepaalt de kosten en het comfort van vloerverwarming. De juiste keuze hierin maken is cruciaal.

Gratis offerte aanvragen

De aanleg van vloerverwarming in een particuliere woning
Aanleg van vloerverwarming in een particuliere woning.
Aanleg van zakelijke vloerverwarming
Aanleg van zakelijke vloerverwarming.

 

Minimale temperatuur voor vloerverwarming

Wil je weinig betalen wat betreft de energierekening? En comfort behouden en deze ook snel wezenlijk maken? Dan is een minimale temperatuur aanhouden een goed uitgangspunt. Kies voor een temperatuur die zo'n 3 graden onder het niveau van comfortabel aanligt.

Dat varieert natuurlijk per seizoen.

In de winter raden we aan rond de 18 graden te zitten. In de zomer kan de temperatuur een graag of 3 naar beneden. Dit in verband met de stralingswarmte van de zon op[ uw woning.

Let op dat je altijd de vloerverwarming draaiende houdt ondanks een lagere temperatuur. Het opstookprotocol van de vloerverwarming kan een energie-intensieve klus zijn voor de vloerverwarming.

De ideale temperatuur voor vloerverwarming

Voor ons ligt de ideale temperatuur tussen nét te koud en comfortabel. Dit is de temperatuur waarop het lichaam het beste functioneert, waaronder je denkend vermogen. Voor studerende kinderen en thuiswerkenden is dit ideaal.

Voor velen ligt deze temperatuur tussen de 19 en de 22 graden (op de thermosstaat). Met name in de winter.

Door de verwarming van de zon kan in de zomer de vloerverwarming wel een tandje lager. Idealiter richting de 17 graden (op de thermosstaat).

De vloer blijft hierbij comfortabel. De kosten zullen echter niet onnodig hoog zijn. Ook hoeft men niet teveel aan de temperatuur te schroeven.

Het instellen van de temperatuur van vloerverwarming

Maximale temperatuur vloerverwarming

Een te warme temperatuur of een snelle stijging van temperatuur kan gevolgen hebben. Denk aan het krimpen of uitzetten van de vloer, iets wat je koste wat kost voorkomen wil. Zet de temperatuur van de vloerverwarming daarom nooit hoger dan 45 graden.

Opstookprotocol vloerverwarming

Heb je net vloerverwarming en moet je deze nog opstoken middels het opstookprotocol? Bij Comfortfloors geven we ons opstookprotocol graag prijs, welke ideaal is met een Robot vloerverwarmingsinstallatie.

Opstookprotocol Comfortfloors downloaden

Vloerverwarming laten aanleggen? ComfortFloors helpt!

ComfortFloors biedt deskundige aanleg van vloerverwarming, afgestemd op elke situatie en met verschillende methodes voor alle vloersoorten. Wij bieden 5 jaar garantie op de hoogwaardige materialen van Robot.

We willen de installatie meestal binnen een dag afronden, afhankelijk van de grootte en moeilijkheidsgraad. Zo hoeft uw vloer niet lang opengebroken te zijn en ervaart u zo min mogelijk last.

Gratis offerte aanvragen Contact opnemen

Alt title
Je vindt ons hier
Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1