Vloerverwarming temperatuur

Wij van Comfortfloors geven je graag wat toelichting over de temperatuurregeling van je vloerverwarming. Zo geven de je graag een indicatie van de minimale, ideale en maximale temperatuur voor vloerverwarming. De vloerverwarming temperatuur is namelijk gebonden aan de kosten en het comfort wat vloerverwarming met zich mee brengt. De juiste keuze hierin maken is cruciaal.

Minimale temperatuur voor vloerverwarming

Wil je weinig betalen wat betreft de energierekening? En comfort behouden en deze ook snel wezenlijk maken? Dan is een minimale temperatuur aanhouden een goed uitgangspunt. Kies voor een temperatuur die zo'n 3 graden onder het niveau van comfortabel aanligt. Dat varieert natuurlijk per seizoen. In de winter raden we aan rond de 18 graden te zitten, waar deze in de zomer nog wel 3 graden lager kan door verwarming van de zon op bijvoorbeeld de ramen. 

Let op dat je altijd de vloerverwarming draaiende houdt ondanks een lagere temperatuur. Het opstoken van de vloerverwarming en dan met name het op gang laten komen kan een energieintensieve klus zijn voor de vloerverwarming.

De ideale temperatuur voor vloerverwarming

Voor ons ligt de ideale temperatuur tussen net te koud en en comfortabel. Dit is de temperatuur waarop het lichaam het beste functioneert, waaronder je denkend vermogen. Voor studerende kinderen en thuiswerkenden is dit ideaal. Voor velen ligt deze temperatuur tussen de 19 en de 22 graden (op de thermosstaat), met name in de winter. Door de verwarming van de zon kan in de zomer de vloerverwarming wel een tandje lager. Idealiter richting de 17 graden (op de thermosstaat). Hiermee is de vloer nog wel comfortabel, maar heb je geen onnodig hoge kosten en hoeft men niet teveel aan de temperatuur te schroeven.

Maximale temperatuur vloerverwarming

Een te warme temperatuur of een snelle stijging van temperatuur kan gevolgen hebben. Denk aan het krimpen of uitzetten van de vloer, iets wat je koste wat kost voorkomen wil. Zet de temperatuur van de vloerverwarming daarom nooit hoger dan 45 graden (temperatuur van het water in de vloerverwarmingsbuizen). 

Opstookprotocol vloerverwarming

Heb je net vloerverwarming en moet je deze nog opstoken middels het opstookprotocol? Bij Comfortfloors geven we ons opstookprotocol graag prijs, welke ideaal is met een Robot vloerverwarmingsinstallatie.

Opstookprotocol Comfortfloors

Vloerverwarming aanleggen?

Schakel de behulpzame, maar vooral enthousiaste experts van Comfortfloors in! We helpen jou graag naar een comfortabel, energiezuinig bestaan. En zonder radiatoren in huis natuurlijk, wat een hele hoop ruimte bespaart. Het mooie is dat we je een gratis offerte aanbieden, waardoor jij onze prijzen kan vergelijken! We zien uit naar een samenwerking, waar we jou zeker niet teleurstellen!

Gratis offerte aanvragen Contact met Comfortfloors

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1