Vloerverwarming installatie

Het gebruik van vloerverwarming is een populaire manier geworden om de ruimtes in woningen en bedrijven te verwarmen tot een aangename temperatuur. Met de stijgende energieprijzen wordt er namelijk naar alternatieven gezocht om warm te blijven. Vloerverwarming biedt hier een zeer geschikte oplossing voor. Op deze pagina leest u alle informatie over de installatie van vloerverwarming.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Waarom vloerverwarming?

Het grootste voordeel van de installatie van vloerverwarming is - naast het creëren van meer wooncomfort - het lage energieverbruik. In verhouding met oude radiatoren zijn er veel minder stookkosten nodig om een behaaglijke kamertemperatuur in stand te houden. Daarnaast wordt dankzij vloerverwarming een ruimte verwarmt via stralingswawrmte via de verwarmingsbuizen die onder de vloer zijn geïnstalleerd. Op deze manier wordt de warmte evenwichtig verdeeld over de vloer waardoor men eerder een comortabele temperatuur voelt. 

Rendement van vloerverwarming

De installatie van vloerverwarming kan worden gezien als een investering op de lange termijn. Doordat deze manier van verwarmen een stuk efficiënter is ten opzichte van andere verwarmingsmethoden kunt u de thermostaat gerust enkele graden lager draaien om hetzelfde wooncomfort te ervaren. Gemiddeld besparen huishoudens hierdoor op jaarbasis zo'n 20% op hun energiekosten. Dit leidt er toe dat het mogelijk is om in een periode van gemiddeld 10 tot 15 jaar het breakeven punt te bereiken. Vanaf dit moment heeft u de investering terugverdiend en blijf je geld besparen.

Installatiekosten

De kosten voor het laten installeren van vloerverwarming lopen nogal uiteen. Het is namelijk volledig afhankelijk van uw  wensen, de oppervlakte van uw vloer, het soort vloerverwarming en of u de vloerverwarming wilt gebruiken als hoofd- of bijverwarming. Om u een exact tarief te geven, kunt u een offerte bij ons aanvragen. Dit is geheel vrijblijvend waardoor u helemaal gratis weet waar u aan toe bent.

Installatie voorbeeld vloerverwarming bedrijfshal.

Welke vloeren zijn geschikt?

Vandaag de dag is het mogelijk om in de meest voorkomende vloersoorten vloerverwarming aan te laten leggen. Per vloersoort zal er gebruik worden gemaakt van een andere installatiemethode. Zo is het infrezen van vloerverwarming alleen mogelijk in een (zandcement) afwerkvloer,anhydrietvloer of een een bestaande grindvloer. Als u twijfelt of vloerverwarming geschikt is voor uw situatie, staan de experts van ComfortFloors u uiteraard graag te woord!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Zoals eerder vermeld gaat het bij de installatie van vloerverwarming om maatwerk. Aangezien elke situaite anders is, verschillen de prijzen dus ook. Dankzij een offerte kunt u er geheel vrijblijvend achter komen wat het tarief is voor de aanleg van vloerverwarming in uw woning of bedrijfspand. Het invullen duurt maar enkele minuten. Tip: weet u niet zeker wat voor vloersoort u heeft: kunt u een foto meesturen van het geopende kruipluik in uw woning. Dankzij deze opening kan ons team gemakkelijk zien hoe uw vloer is opgebouwd.

Vraag een offerte aan

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1