Vloerverwarming installatie

Het gebruik van vloerverwarming is een populaire manier geworden om de ruimtes in woningen en bedrijven te verwarmen. Niet alleen dankzij de comfortabele warmte. Door de stijgende energieprijzen wordt er namelijk ook naar goedekopere alternatieven gezocht. Vloerverwarming biedt hier een zeer geschikte oplossing voor. Op deze pagina leest u alle informatie over de installatie van vloerverwarming.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Het grootste voordeel van de installatie van vloerverwarming is het lagere energieverbruik. In verhouding met oude radiatoren zijn er veel minder stookkosten nodig om een behaaglijke kamertemperatuur in stand te houden.

Daarnaast wordt dankzij vloerverwarming een ruimte verwarmt via stralingswarmte. Dit gebeurd via de verwarmingsbuizen die onder de vloer zijn geïnstalleerd. Op deze manier wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over de vloer waardoor men een comfortabele temperatuur ervaart. Het wooncomfort neemt dus toe.

Meer wooncomfort is één van de vele voordelen van vloerverwarming.

Ontdek alle voordelen van vloerverwarming 

Het rendement van vloerverwarming

De installatie van vloerverwarming kan worden gezien als een investering op de lange termijn. Deze manier van verwarmen is namelijk erg efficiënt. Ten opzichte van andere verwarmingsmethoden kunt u de thermostaat gerust enkele graden lager draaien om hetzelfde wooncomfort te ervaren.

Gemiddeld besparen huishoudens hierdoor op jaarbasis zo'n 20% op hun energiekosten. Dit leidt er toe dat het mogelijk is om in een periode van gemiddeld 10 tot 15 jaar het break-even punt te bereiken. Vanaf dit moment heeft u de investering terugverdiend en blijf je geld besparen.

Bent u dus van plan om nog voor een langere periode in uw huidige woning te blijven? Dan is vloerverwarming een aantrekkelijke optie. Het kan ook bijdragen aan het verhogen van de waarde van uw huis. 

Wat zijn de installatiekosten voor vloerverwarming?

De kosten voor het laten installeren van vloerverwarming lopen nogal uiteen. Het is namelijk volledig afhankelijk van uw  wensen, de oppervlakte van uw vloer, het soort vloerverwarming en of u de vloerverwarming wilt gebruiken als hoofd- of bijverwarming. Om u een exact tarief te geven, kunt u een offerte bij ons aanvragen. Dit is geheel vrijblijvend waardoor u helemaal gratis weet waar u aan toe bent.

Installatie voorbeeld vloerverwarming bedrijfshal.

Welke vloeren zijn geschikt?

Vandaag de dag is het mogelijk om in de meest voorkomende vloersoorten vloerverwarming aan te laten leggen. Per vloersoort zal er gebruik worden gemaakt van een andere installatiemethode. Zo is het infrezen van vloerverwarming alleen mogelijk in een (zandcement) afwerkvloer,anhydrietvloer of een een bestaande grindvloer. Als u twijfelt of vloerverwarming geschikt is voor uw situatie, staan de experts van ComfortFloors u uiteraard graag te woord!

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor het installeren van vloerverwarming

Zoals eerder vermeld gaat het bij de installatie van vloerverwarming om maatwerk. Aangezien elke situaite anders is, verschillen de prijzen dus ook. Dankzij een offerte kunt u er geheel vrijblijvend achter komen wat het tarief is voor de aanleg van vloerverwarming in uw woning of bedrijfspand!

Gratis offerte aanvragen

 

Tip: weet u niet zeker wat voor vloersoort u heeft? Dan kunt u een foto meesturen van het geopende kruipluik in uw woning. Dankzij deze opening kan ons team gemakkelijk zien hoe uw vloer is opgebouwd.

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1