Vloerverwarming leggen in bestaande woning

Het genot van vloerverwarming willen ervaren, maar niet helemaal zeker of dit mogelijk is bij een bestaande woning? ComfortFloors informeert u graag over vloerverwarming leggen in een bestaande woning en vertelt u de opties die er zijn. Zo kan u een met betrouwbare informatie de juiste keuze maken wat betreft de aanleg van vloerverwarming in uw woning.

Vloerverwarming leggen in bestaande woning kosten

De kosten van vloerverwarming variëren heel erg. Oppervlakte, toepassing en arbeidsintensiviteit spelen een rol. Gelukkig is het makkelijk om de prijs van vloerverwarming te laten berekenen. En volledig gratis ook nog! Bij Comfortfloors geven we je graag advies en een gratis offerte aanvraag!

Gratis offerte vloerverwarming aanvragen Contact met Comfortfloors

Opties vloerverwarming bestaande woning

Voor de bestaande woning gelden eigenlijk dat er drie opties zijn.

De optie met de meest arbeidsintensieve ingreep is het verwijderen van de dekvloer en de aanleg van een nieuwe dekvloer met vloerverwarming daarin verwerkt. Dit betekent dat de gehele vloer er uit gehaald wordt. Op een diepte van ongeveer 5 centimeter liggen de verwarmingsbuizen in de nieuwe dekvloer. 

Nieuwe dekvloer leggen

In de bestaande vloer kan ook vloerverwarming verwerkt worden. Dit gebeurt dan middels de methode infrezen. Infrezen betekent het maken van gleuven in de dekvloer waarin de leidingen van de vloerverwarming dan verwerkt worden. Na het freezen en het plaatsen van de vloerverwarmingsbuizen moeten de gleuven gedicht worden. Het totale proces van vloerverwarming infrezen duurt gemiddeld 2 tot 5 dagen wil het van kwaliteit zijn.

Infrezen vloerverwarming

Als laatste kan bovenop de bestaande vloer ook vloerverwarming aangelegd worden. Er wordt eerst een isolerende laag gelegd, daarna een wapeningsnet waaraan de buizen worden bevestigd om vervolgens het af te werken met betoncement of gips. Hier bovenop kan dan weer een nieuwe vloer worden gelegd. Het nadeel van deze manier van vloerverwarming voor een bestaande woning is de extra opbouwhoogte. Dit gaat vaak om enkele centimeters extra hoogte van de vloer. 

Houten constructievloer

Advies? ComfortFloors helpt u graag!

Vloerverwarming kan ingewikkeld zijn. Welke voordelen haal ik eruit? Wat kost het? Voor welke toepassing moet ik gaan? Al deze vragen kunnen ervoor zorgen dat u de aanleg van vloerverwarming alleen maar uitstelt en dat is zonde! Er is veel comfort te winnen en geld te besparen met vloerverwarming. Daarom geven we u graag vrijblijvend advies. Zo kunt u de volgende stap zetten naar een vloer voorzien van vloerverwarming!

Ik heb vragen over vloerverwarming

Vraag offerte aan

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1