Vloerverwarming draadmatten

De manier waarop uw vloerverwarming aan wordt gelegd hangt af van voorkeuren die u heeft en uw vloertype. Heeft u bijvoorbeeld een anhydrietvloer, dan kunnen wij uw vloerverwarming infrezen. Wanneer u onder de vloerverwarming nog een isolatielaag wilt aanleggen maar er hier niet veel ruimte voor is, dan wordt vloerverwarming aangebracht op zogeheten draadmatten (ook wel gaasmatten genoemd). Deze draadmatten worden gebruikt bij de bevestiging van vloerverwarmingsbuizen. De verwarmingsbuizen worden bovenop de draadmatten geplaatst en vastgebonden doormiddel van binders, vlechtdraad of tyraps. 

Vloerverwarming geplaatst op draadmatten

Praktische informatie draadmatten bij vloerverwarming

De draadmatten hebben een vaste afstand tussen de verschillende staaldraden. Deze afstand noemen we de verlegafstand. Omdat de leidingen rechtstreeks op de staaldraden geplaatst worden, staat deze verlegafstand gelijk aan de afstand tussen de buizen. De draadmatten kunnen gemonteerd worden bovenop de basisvloer en zoals vermeld eventueel op een isolerende laag folie. Zodra dit hele systeem geïnstalleerd is, kan de uiteindelijke dekvloer gestort worden en de afwerkvloer worden neergelegd. Uw vloer is nu voorzien van vloerverwarming welke is geplaatst op draadmatten!

Voordelen vloerverwarming op draadmatten

Met vloerverwarming op draadmatten heeft u de mogeleijkheid om:

  • een isolatielaag onder de vloerverwarming te plaatsen.
  • vloerverwarming te plaatsen bij weinig ruimte.
  • voor een aangemane prijs vloerverwarming aan te leggen

Klaar voor vloerverwarming in uw woning of bedrijfspand?

Vloerverwarming heeft vele voordelen. Zo creëert u meer leefcomfort, verbetert u de luchtkwaliteit van de omgeving en kan vloerverwarming zelfs energiebesparend werken ten opzichte van oude radiatoren. Bij ComfortFloors zijn wij al jaren gespecialiseerd op het gebied van vloerverwarming. Vraag daarom gerust een offerte aan met uw specifieke wensen. Op die manier kunnen wij een offerte op maat voor u opstellen!

Offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1