Duurzame verwarming huis

De energieprijzen stijgen en om er alsnog warmpjes bij te zitten zijn we massaal opzoek naar duurzame verwarming voor het huis. Vloerverwarming is een geschikte manier om een aangenaam wooncomfort te bereiken en om geld te besparen! 

Een duurzame optie

In Nederland hebben vrijwel alle huishoudens de gloeilampen al ingeruild voor ledlampen en zien we dat de aanvraag naar zonnepanelen blijft stijgen. Vloerverwarming hoort ook thuis in het rijtje van groene investeringen waarmee het mogelijk is om geld te besparen op de energiekosten. In nieuwbouwhuizen, waar er nog gekozen kan worden voor het soort verwarming, is de vloerverwarming zeer gemakkelijk aan te brengen. Maar ook in veel bestaande woningen is het mogelijk om deze aan te leggen. U zou dit proces eventueel kunnen combineren met de aanleg van een nieuwe vloer. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wat zijn de voordelen

Vloerverwarming staat er om bekend dat dit zorgt voor meer wooncomfort. Dit komt vanwege de stralingswarmte die onder het vloeroppervlak verspreid wordt. De warmte is hierdoor voelt hierdoor erg aangenaam aan. Dankzij deze manier van verwarmen zal de luchtcirculatie minimaal zijn, wat ervoor zorgt dat er aanzienlijk minder stof in de lucht hangt. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd. Tot slot werkt vloerverwarming energie besparend.

Hoeveel bespaar ik precies?

Dit verschilt uiteraard per situatie. Het ligt er bijvoorbeeld aan of u vloerverwarming als hoofd- of als bijverwarming gebruikt. Het staat echter wel vast dat vloerverwarming een duurzame oplossing is. Doordat dit systeem de warmte goed verdeelt en een groot oppervlak aan warmteafgifte heeft, is er een lagere benodigde temperatuur nodig om een ruimte te verwarmen. Waar radiatoren verwarmd water tot 80 graden nodig hebben, heeft vloerverwarming genoeg aan water van 35 tot 55 graden. Beduidend minder dus! De jaarlijkse energiebesparing kan hierdoor oplopen tot zo'n 20%

Aanleg vloerverwarming voorbeeld

Eventuele nadelen

Op het besparen van geld, ruimte en het verbeteren van uw gezondheid, kleven er enkele nadelen aan vloerverwarming. Zo is het in sommige gevallen niet mogelijk om vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming. Laat u hierover vooral adviseren door onze specialisten. Verder zijn de installatiekosten voor vloerverwarming hoger. Het zal dus enkele jaren duren voordat de investering zichzelf heeft terugbetaald. Tot slot duurt het in ruimtes met vloerverwarming relatief lang voordat deze is opgewarmd of afgekoeld.

Meer weten?

Als u meer informatie over vloerverwarming nodig bent, kunt u altijd contact met ons team opnemen. Wij staan voor u klaar om u te voorzien van gratis advies op maat.

Neem contact met ons op

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1