Cementdekvloer vloerverwarming

De cemenentdekvloer, ook wel zandcementvloer, is een type ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming. Toch zijn er een aantal punten waar goed rekening mee moet worden gehouden bij de cementdekvloer vloerverwarming. Wij van Comfortfloors zijn experts in floorheating en informeren je graag!

De zandcementdekvloer

Eerst is het goed om te weten wat een zandcementdekvloer precies is. De cementdekvloer is een ondervloer. Net als bijvoorbeeld een anhydrietvloer of betonvloer. Over de ondervloer gaat een eindvloer. Dat is de vloer die u nu waarschijnlijk kan zien. Het is de afwerking. De zandcementvloer is in tegenstelling tot de anhydrietvloer en betonvloer géén gietvloer. De cementdekvloer wordt gesmeerd, niet gegoten. 

Zandcementvloeren zijn over het algemeen arbeidsintensiever en geleiden warmte minder goed dan alternatieven als de anhydrietvloer. Toch zien we de zandcementdekvloer vaak terugkomen in de badkamer. Dat heeft zijn redenen. Het kan op afschot worden gelegd en is beter bestendig tegen vochtige ruimtes. 

Cementdekvloer en vloerverwarming

Waar u ook een zandcementdekvloer heeft, het is goed te combineren met vloerverwarming. Let wel op, er zijn wat punten van aandacht. Denk aan de opwarming van zandcement. Het krimpt dan en dit kan gevolgen hebben, namelijk scheuren. Het is dan ook zaak om een wapeningsvezel te leggen in de zandcementdekvloer. Is deze er niet? Dan raden wij aan te kiezen voor een nieuwe ondervloer. Zelfs met het wapeningsnet moet u voorzichtig omgaan met de vloerverwarming. Opwarmen kunt u het best doen door de temperatuur te laten stijgen per dag met 1°C. 

Nog een punt van aandacht is het rekening houden met leidingen die in de zandcementvloer verwerkt zitten. Voor vloerverwarming vergt het extra dikte boven de leidingen om veiliger te zijn van scheurvorming. Zonder extra dikte zullen leidingen voorzien moeten worden van isolerende mantelbuizen. 

Snapt u het nog?

Wij van Comfortfloors begrijpen het door onze ervaring. Voor u kan het een lastige kwestie zijn. Daarom helpen we u graag! We willen namelijk dat u de juiste investering maakt in een duurzaam, comfortabele oplossing voor verwarming middels vloerverwarming. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. We staan voor u klaar!

Vrijblijvend offerte aanvragen

Contact

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1