Vloer verwijderen voor vloerverwarming

Een vraagstuk die voor bestaande bouw veel valt: Moet je de vloer verwijderen om vloerverwarming te plaatsen? Comfortfloors, experts in floorheating geeft je uitgebreid antwoord. Zo kan jij de juiste keuze maken als het op vloerverwarming aanleggen aankomt voor bestaande bouw. 

Kan ik mijn bovenste vloer behouden?

Voor de aanleg van vloerverwarming geldt dat de bovenste vloer eigenlijk altijd verwijderd moet worden. Voor bestaande bouw is het infrezen van vloerverwarming een populaire optie. Daarvoor moet er toegang zijn tot de dekvloer die onder de bovenste vloer ligt. Bij het infrezen van vloerverwarming worden er dan geulen gemaakt in de vloer in de vorm van een slakkenhuis. In die geulen worden de verwarmingsbuizen verwerkt en deze worden dan netjes weer afgewerkt in de dekvloer. Hierboven kan dan weer een bovenste vloer. Is de bovenste vloer nog in goede conditie na het verwijderen, dan kan deze gerust weer bovenop de dekvloer. Echter zien we dat in veel gevallen het verwijderen van de bovenste vloer zonder schade bijna onmogelijk is.

Moet ik de dekvloer verwijderen?

De beste vloerverwarming is de vloerverwarming die direct in de dekvloer wordt geplaatst. Bij de stort van de dekvloer worden dan de verwarmingsbuizen in de vloer verwerkt. Voor bestaande bouw geldt vaak dat dit een te dure klus wordt. De dekvloer moet dan volledig verwijderd worden en er zal dan nieuwe dekvloer met vloerverwarmingsbuizen geplaatst moeten worden. 

Voor bestaande bouw zijn er twee alternatieven die een minder grote ingreep vereisen en daarmee het overwegen waard zijn.

Infrezen

Allereerst het infrezen van vloerverwarming. Dit is zoals eerder gezegd een manier waarbij de bovenste vloer verwijderd wordt, er in de dekvloer geulen worden gemaakt middels een freesmachine, deze gevuld worden met vloerverwarmingsbuizen en deze afgewerkt worden om vervolgens een nieuwe bovenste vloer te plaatsen. Infrezen is helaas niet voor alle woningen mogelijk. Wanneer er geen cement- of anhydrietvloer ligt kan er niet worden ingefreesd. Dat betekend dat er dus niet ingefreesd kan worden in een beton- of tegelvloer. De tegelvloer kent wel een uitzondering op de regel. Bij een harde tegelvoer kan er wellicht wel worden ingefreesd, afhankelijk van de staat en situatie.

Benieuwd of we bij jou vloerverwarming kunnen infrezen? Laat je vloer beoordelen door Comfortfloors. We helpen je graag.

Contact over infrezen vloerverwarming

Infrezen vloerverwarming

Bovenop bestaande vloer

Infrezen is de geprefereerde manier van vloerverwarming aanleggen voor bestaande bouw. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Toch is er nog een mogelijkheid voor de aanleg van vloerverwarming. We spreken dan over vloerverwarming bovenop de bestaande vloer. Er wordt dan vloerverwarming gelegd op de huidige vloer, waarna daarbovenop een nieuwe vloer gelegd kan worden. Voordeel van deze manier is dat de vloer relatief snel verwarmd wordt. Helaas kleven er ook nadelen aan deze manier. Er moet namelijk rekening worden gehouden met extra opbouwhoogte. Opbouwhoogte wil zeggen dat de vloer hoger komt te liggen. Gevolg is dat bijvoorbeeld deuren niet meer goed werken, omdat ze over de grond slepen. Dit moet opgelost worden door deuren te verkorten aan de onderkant of door voor nieuwe deuren te kiezen.

Contact over vloerverwarming bovenop bestaande vloer

Vloerverwarming bestaande vloer

Comfortfloors: Experts in floorheating

Bij Comfortfloors snappen we dat vloerverwarming een ingewikkeld onderwerp kan zijn. Vragen die we vaak horen zijn: 'Is mijn woning geschikt voor vloerverwarming?' en 'Welke manier van aanleggen is het beste voor mijn woning, kantoor of dergelijk bedrijfspand?'. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken. Zo kan je jarenlang genieten van het comfort en de financiële voordelen die vloerverwarming meebrengen.

Vrijblijvend advies

Gratis offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1