Vloerverwarming infrezen Nederland

Vloerverwarming infrezen doen we veel in Nederland. Het is één van de populairste methodes. We vertellen u graag van alles over het infrezen van vloerverwarming, zodat u straks kan genieten van comfort en kostenbesparing mogelijk gemaakt door Comfortfloors.

Het frezen

Vloerverwarming infrezen wil zeggen dat er gleuven in de vloer worden gemaakt. Dit heet frezen en gebeurt middels een freesmachine. Deze machine maakt gleuven van zo ongeveer 1.7cm dik in de dekvloer. Die gleuven worden gerealiseerd in een speciaal patroon, namelijk het slakkenhuispatroon. Waarom dit gebeurt? Het slakkenhuispatroon zorgt voor evenredige verdeling van de warmte doordat het van buiten naar binnen verwarmt.

De verdere installatie

Met de gleuven die zijn gemaakt door de gleufmachine is het tijd voor de volgende stap. De vloerverwarmingsbuizen kunnen in de gleuven worden bevestigd, uiteraard in het slakkenhuispatroon.

Wanneer dit gedaan is kunnen de buizen aangesloten worden op de verdeelunit. De verdeelunit is de plek het water wat door de vloerverwarmingsbuizen heenstroomt wegkomt. Deze verdeler controleert ook de watertemperatuur en pompt water op de goede temperatuur door de buizen.

Als laatste wordt de vloer geëgaliseerd. De sleuven worden door het egaliseren weer netjes gedicht, waardoor de vloer weer mooi strak en vlak is; Egaal dus. 

Er kan gekozen worden voor een extra laagje bovenop de egalisatie van de gewenste ondervloer. Dit biedt betere verwerking van de buizen. Echter zal de warmte wel minder snel het oppervlakte bereiken, waardoor de verwarmingstijd iets langer zal zijn.

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming laten infrezen door Comfortfloors?

We hebben al meerdere succesvolle projecten mogen afronden en scoren een 9.6 uit 191 beoordelingen. Keer op keer laten onze vakmanne zien dat ze kwaliteit leveren. En dat met een lach! Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat er voor jou in zit wat betreft vloerverwarming infrezen.

Gratis offerte aanvragen → Contact

 

Je vindt ons hier
Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1