Installatie vloerverwarming

Vloerverwarming is voordelig en comfortabel. Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming om hun huis te verwarmen. Het is een populaire oplossing. De installatie van vloerverwarming levert wel veel vragen.

Daarom zijn wij van ComfortFloors hier om al uw vragen te beantwoorden! Lees snel verder.

Krijg direct een offerte op maat

De voordelen van vloerverwarming

De meeste mensen zijn zich bewust van de meeste voordelen die met vloerverwarming komen. Denk aan het comfort aan de voeten en de kostenbesparing. Beide zijn natuurlijk top, maar heeft u al eens van deze voordelen gehoord?

  • Vloerverwarming bespaart in ruimte. Radiatoren zijn overbodig geworden en kunnen dus verwijderd worden. Dit levert vaak extra ruimte op in huis, bijvoorbeeld onder de ramen. Bijkomend voordeel is dat er geen radiatoren meer zichtbaar zijn. Deze zijn over het algemeen niet heel fraai.
  • Vloerverwarming is beter voor de gezondheid. Stof verspreidt zich minder snel in de kamer bij vloerverwarming en vermindert zo de kans op huisstofmijt. Ook nog eens hygiënisch dus!
  • Vloerverwarming zorgt voor gelijkmatige verwarming. De warmte komt van onderen en niet enkel van de radiatoren, waardoor dicht tegen de radiator aanzitten als het koud is niet meer nodig is.

Een impressie van de installatie van vloerverwarming

Wat is geschikte vloerverwarming voor mij?

Vloerverwarming komt er in veel soorten en maten en het is vooral de ondergrond die bepaalt welk vloerverwarming systeem het meest geschikt is voor uw huis. 

Vloerverwarming splitst zich op in twee categorieën: Natbouw en droogbouw.

Natbouw vloerverwarming

Bij een natbouw vloerverwarming komt er een laag over de vloerverwarming te liggen. Een natte laag in de vorm van een afwerkvloer. Dat kan in de vorm van elektrische vloerverwarming en in de vorm van watergedragen vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming is enkel als bijverwarming geschikt. Daarom houden we het op de watergedragen vloerverwarmingsopties.

Traditioneel

Traditionele vloerverwarming is de vloerverwarming die meestal aangelegd wordt bij de bouw van een nieuw huis of bedrijfspand. De vloer wordt namelijk in de ondervloer verwerkt. Dit is vaak een zandcement of betonnen ondervloer.

Noppenplaten

De buizen van de vloerverwarming gaan in dit geval tussen de noppen door van een noppenplaat. Hierbovenop wordt dan een dekvloer gelegd van bijvoorbeeld anhydriet of zandcement.

Staalmatten

Staalmatjes zijn vergelijkbaar met noppenplaten. Het verschil is dan dat de vloerverwarming wordt bevestigd aan draadstaalmatten.

Infrezen

Het infrezen van vloerverwarming wordt vaak gedaan bij een verbouwing. Met een freesmachine worden er dan geulen gemaakt in de zandcement of betonnen vloer. Daar komen de buizen van de vloerverwarming in te liggen. Vervolgens komt er een laagje egaline over, die weer wordt overgoten met de afwerkvloer naar keuze. 

De aanleg van vloerverwarming in een zakelijke toepassing

Droogbouw vloerverwarming

Bij droogbouw wordt de vloerverwarming niet in de ondervloer verwerkt, maar er bovenop. Over de vloerverwarming wordt dan de eindvloer verwerkt. Elektische droogbouw vloerverwarming is enkel geschikt voor bijverwarming en nemen we dus niet mee. 

Watergedragen

Platen van bijvoorbeeld EPS-materiaal worden in verbinding gebracht met stalen of aluminium platen, waarin verwarmingsbuizen worden verwerkt. Deze manier van leggen wordt vaak afgewerkt met laminaat of niet-verlijmd parket. Goed om te weten is dat er bij deze vorm er opbouwhoogte vormt. 

De installatie van vloerverwarming: hoe lang duurt dat?

De tijd die de installatie van vloerverwarming inneemt verschilt. Gemiddeld duurt de aanleg 1 tot 2 dagen. Dat gezegd hebbende, vloerverwarming is een oplossing om op korte termijn nog te beginnen met energiebesparing. In een tijd met hoge gasprijzen is dit zeker niet verkeerd, toch?

De kosten van vloerverwarming

Ook voor de kosten geldt dat ze kunnen verschillen. Natbouw, droogbouw, traditioneel, infrezen. Voor alles zijn andere materialen nodig en ook andere werkzaamheden.

Daarom adviseren we u een offerte op te vragen. Dit is geheel vrijblijvend! 

Ik wil een gratis offerte en de kosten inzichtelijk maken → 

Heb je nog vragen?

Vloerverwarming is een investering en daarover moet worden nagedacht. We snappen dat u van alles meeweegt bij de keuze voor vloerverwarming. Daarom helpen we u graag. Dus, heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag!

Vragen aan Comfortfloors

Alt title Alt title Alt title Alt title
Je vindt ons hier
Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1