Inregelen vloerverwarming

Geweldig die nieuwe vloerverwarming. Comfort, een toekomst met minder stookkosten. Let wel op! Voordat je je nieuwe vloerverwarming aanzet zul je de vloerverwarming moeten instellen, ook wel het inregelen van vloerverwarming. Wees gerust, de experts van Comfortfloors helpen je op weg!

Waarom het inregelen van vloerverwarming belangrijk is

Het is de stap nadat de aanleg van de vloerverwarming gedaan is. Vaak is de vloerverwarming al ingeregeld door het bedrijf dat de vloerverwarming heeft aangelegd. Echter is het goed om het instellen van de vloerverwarming ook zelf op te pakken. Je wil natuurlijk koste wat kost voorkomen dat de afdekking gaat scheuren. Of dat je vloerverwarming niet naar behoren functioneert.

Voordat je start controleer je de vloer

Wacht ten alle tijden met het instellen van je vloerverwarming wanneer de dekvloer nog niet volledig is uitgehard. Het uitharden van de dekvloer kan wel 5 tot 6 weken duren. Vergeet ook niet het cement of de lijm die op de toplaag zit. Deze heeft ook tijd nodig om te drogen, maar zal korter zijn dan de droogtijd van de dekvloer.

De eerste keer: het stappenplan

  • Zet de groepafsluiters en het voetventiel volledig open.

Let hierbij op, gebruik je vloerverwarming als bijverwarming dan dienen de radiatoren dichtgedraaid te worden. Ook kachels en andere verwarmende objecten mogen niet aanstaan.

  • Zet de thermostaat op een hoge temperatuur. Dit houdt de ketel brandend. Denk aan een temperatuur van ongeveer 30°C.
  • Pak de regelknop van dde vloerverwarming aan en draai deze een stuk open. Voor 20°C bijvoorbeeld. Ga nooit hoger dan 50°C.
  • Het systeem heeft even tijd nodig om op te warmen. Wacht hier dan ook geduldig op.
  • Controleer of er warmte van de aanvoerleidingen komt.
  • Na 30 minuten kun je controleren of de retourleiding ook warm wordt. Hij zal minder warm aanvoelen als de aanvoer, maar er moet wel degelijk warmte in zitten.

De volgende stappen

Geleidelijk de vloerverwarming op laten warmen is key. Zo voorkom je je grootste nachtmerrie, namelijk schade aan de vloerbedekking. 

Verhoog daarom je temperatuur met kleine stapjes. Begin met 20°C en verhoog de temperatuur elke dag met 1°C. 

Je bereikt het maximum bij 30°C voor houten vloeren. Voor andere vloeren ligt deze maximum temperatuur iets hoger, namelijk op 40°C.

Een aantal dingen om rekening mee te houden

  • Een watertemperatuur van 40°C geeft een vloerwarmte van ongeveer 25°C.
  • De eerste dagen tot weken kost het tijd om alle plekken in de vloer te verwarmen. Een tip: Houd 's nachts de eerste paar dagen ook aan.

Groepenverdeler vloerverwarming Robot

Vloerverwarming door Comfortfloors?

Wij zijn expert op het gebied van floorheating. Daarom verzorgen we voor jou graag een vloer die comfort biedt en bovenal kosten bespaart in de toekomst. Vraag vrijblijvend een offerte aan en maak jouw kosten inzichtelijk. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op. We snappen dat vloerverwarming niet altijd even makkelijk is. Daarom geven we je graag advies!

Mijn gratis offerte claimen Ik heb een vraag

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1