Welke verdeler bij hybride warmtepomp

Als je al een hybride warmtepomp hebt en je wilt graag vloerverwarming toevoegen, is het belangrijk om de juiste verdeler te kiezen. Een verdeler zorgt ervoor dat het water dat uit de warmtepomp komt, gelijkmatig wordt verdeeld over de verschillende groepen vloerverwarming. Hierdoor wordt elke ruimte op de juiste manier verwarmd en wordt de temperatuur van het water geregeld.

Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een verdeler voor je hybride warmtepomp?

Hieronder vind je enkele belangrijke punten die je in overweging moet nemen.

Vermogen van de verdeler

Het vermogen van de verdeler moet in overeenstemming zijn met het vermogen van de warmtepomp. Dit betekent dat als de warmtepomp een vermogen heeft van 14 kW, de verdeler ook geschikt moet zijn voor 14 kW. Anders kan dit leiden tot storingen en overbelasting.

Aantal groepen

Het aantal groepen dat op de verdeler kan worden aangesloten, is ook belangrijk. Het is verstandig om een verdeler te kiezen die hetzelfde aantal groepen heeft als de vloerverwarming. Zo kan elke groep afzonderlijk worden aangestuurd en wordt het hele systeem efficiënter.

Regelbaarheid van de verdeler

Sommige verdeler zijn volledig regelbaar, wat betekent dat je de temperatuur voor elke groep afzonderlijk kunt regelen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een ruimte hebt die altijd iets warmer moet zijn dan de andere ruimtes. Dit zorgt voor meer comfort en een betere energie-efficiëntie.

Kwaliteit van de verdeler

De kwaliteit van de verdeler is ook belangrijk. Kies daarom voor een verdeler van een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo ben je verzekerd van een duurzaam en efficiënt systeem dat lang meegaat.

Robot Hybride LTVC Verdeler

De Robot Hybride LTVC verdeler is speciaal ontworpen voor de hybride warmtepomp. Dit type verdeler zorgt ervoor dat uw vloerverwarming en hybride warmtepomp perfect op elkaar zijn afgestemd. De verdeler heeft namelijk een geïntegreerde driewegklep, die ervoor zorgt dat het water op de juiste temperatuur het vloerverwarmingssysteem in gaat. Hierdoor wordt het rendement van de hybride warmtepomp verhoogd en bespaart u nog meer energie.

Bovendien is de Robot Hybride LTVC verdeler compact van formaat, waardoor deze gemakkelijk te plaatsen is in kleine ruimtes. Ook is de verdeler eenvoudig te installeren en onderhouden.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte verdeler voor je hybride warmtepomp, dan is de Robot Hybride LTVC Verdeler zeker het overwegen waard. Deze verdeler is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker en is bovendien zeer duurzaam en betrouwbaar.

Gratis advies

Als je nog vragen hebt over het kiezen van een verdeler voor je hybride warmtepomp, of als je meer wilt weten over de Robot Hybride LTVC Verdeler, neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan altijd voor je klaar en helpen je graag verder.

Gratis advies van ComfortFloors

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1