Wat kost vloerverwarming per maand?

Vloerverwarming is tegenwoordig erg populair. Met name bij nieuwbouwprojecten maar ook in oudere woningen is er een stijgende trend zichtbaar van het aanleggen van vloerverwarming. Een veelvoorkomende vraag hierbij is: wat kost vloerverwarming per maand? Omdat dit voor iedere situatie verschilt, is het niet mogelijk om hier één antwoord op te geven. Ons team kan echter wel een schatting maken van uw maandelijkse kosten op basis van enkele vragen. Neem in dat geval gerust contact met ons op!

Contact

Op deze pagina leest u meer over het verschil in kosten tussen vloerverwarming en de klassieke radiatoren.

Vloerverwarming impressie 01

Kosten vloerverwarming ten opzichte van radiatoren

Vloerverwarming verwarmt uw ruimtes dankzij stralingswarmte. Hierbij kan er een aangename temperatuur in uw woning bereikt worden bij een lagere luchttemperatuur doordat de warmte via de vloer je lichaam bereikt. Dit zorgt ervoor dat u met vloerverwarming meer wooncomfort creëert terwijl de gewenste temperatuur zo'n 2 °C lager kan worden ingesteld. Afhankelijk van uw woonsituatie zou u met vloerverwarming in uw gehele woning tussen de 10- en 20 procent aan energiebesparing kunnen realiseren. Klinkt goed toch?

Investering

Het vergt een grotere investering om vloerverwarming te laten installeren dan klassieke radiatoren. Er wordt gebruik gemaakt van duurdere materialen en het systeem wordt op maat gemaakt voor uw specifieke situatie. Deze investering betaald zich echter wel terug. Doordat u op maand- en jaarbasis bespaard op uw energiekosten, is de initiële investering na enkele jaren weer terugbetaald.

Als u wilt weten wat het aanleggen van vloerverwarming voor u zou kosten, kunt u een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Hiervoor hoeft u maar een paar vragen in te vullen over uw woonsituatie waarna ons team aan de slag gaat om te kijken naar de mogelijkheden!

Offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1