Vloerverwarmingsbuis leggen

Vloerverwarming zelf aanleggen is niet simpel. Wanneer u geen ervaring heeft hiermee raden we het ook zeker aan om het uit te besteden aan een expert. Dat voorkomt gedoe in de loop der jaren en bespaart je daarmee een hoop kosten. Graag leggen we u wel uit hoe een ware specialisten in vloerverwarming de vloerverwarmingsbuis leggen.

Wilt u nou zeker zijn van kwaliteitsvloerverwarming aangelegd door experts met de beste materialen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en maak zo de kosten inzichtelijk. Heeft u vragen? We staan u graag te woord!

Vrijblijvend offerte aanvragen Contact

Slakkenhuispatroon of meanderpatroon vloerverwarming?

Over het algemeen gebruiken we twee methoden voor het leggen van vloerverwarming. De meest populaire betreft het slakkenhuispatroon en de minder gebruikte is het meanderpatroon.

Slakkenhuispatroon en meanderpatroon vloerverwarming

Slakkenhuispatroon vloerverwarming

Een slakkenhuispatroon zegt eigenlijk al hoe deze vorm van vloerverwarming in elkaar zit. In de vorm van een slakkenhuis. De vloerverwarmingsbuizen met warm water (aanvoer) en die met koud water (afvoer) lopen voortdurend langs elkaar. Daardoor krijg je een evenredige distributie van warmte, wat uitermate geschikt is voor een standaard vloerverwarmingsoperatie. 

In 99% van de gevallen gebruiken we dan ook een slakkenhuispatroon.

Meanderpatroon vloerverwarming

Een meanderpatroon verschilt van de slakkenhuispatroon doordat de warme aanvoer niet langs elkaar loopt met de koude aanvoer. Hierdoor is er geen evenredige verdeling van de warmte. De vraag die dan rest: Waarom zou u een meanderpatroon gebruiken? Nou, de warmte kan zich dan meer concentreren op één gedeelte van de ruimte. Dit is een oplossing voor een ruimte met veel ramen aan een bepaalde zijde. Daar concentreert zich de warmte, wat de kou tegen de ramen weerhoudt. Daardoor blijft de ruimte ook centraal, verder van de muur met ramen af, warm.

Echter, in veel gevallen kan een slakkenhuispatroon goed warmte distributeren, zelfs bij een wand met relatief veel ramen.

Waarom u vloerverwarmingsbuizen aanleggen beter kan uitbesteden

Simpelweg omdat u dan fouten die binnen uw verantwoordelijkheid liggen voorkomt. Fouten kunnen gemaakt worden met het legplan, de afmeting van de buizen, de keuze voor verkeerde buizen, de aansluiting op de verdeler en nog veel meer. Een expert in vloerverwarming weet wat hij/zij doet met hem/haar ervaring. Kies voor gemak, veiligheid en duurzaam comfort op lange termijn.

Vrijblijvend offerte aanvragen Contact

 

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1