Vloerverwarming zuiniger maken

Door te kiezen voor vloerverwarming heeft u al heel goed gedaan in het besparen van energiekosten. Men zou zeggen dat door vloerverwarming te kiezen het besparen wel gedaan is op dit gebied. Echter zijn er verschillende mogelijkheden waardoor u ook op lange termijn nog mét vloerverwarming kunt besparen. Vloerverwarming zuiniger maken doe je zo. Bekijk onze tips!

Vloerverwarming zuiniger maken tips

  1. Verwissel de temperatuur van de vloerverwarming niet teveel. Veel mensen schroeven de verwarming 's nachts terug met de gedachte te gaan besparen. Echter is dit niet energiezuiniger. Sterker nog, dit kan averechts werken. Door flinkere temperatuurwisselingen is meer kracht en energie nodig om de temperatuur weer op te krikken bij vloerverwarming.
  2. Wees constant met een temperatuur waar u net niet knus mee bent. Onderzoek heeft bewezen dat binnen mum van tijd je gewend bent aan deze temperatuur en dat bij een temperatuur die net niet te comfortabel is, uw denkend vermogen bevorderd wordt. Dit is dus vooral voor thuiswerkers en studerende kinderen een positief iets.
  3. Een pompschakelaar zou een optie kunnen zijn, maar nog beter is een vloerverwarmingsverdeler met ingebouwde pomp. Deze bespaart energie door niet continu water rond te pompen door de vloerverwarmingsbuizen wanneer de gewenste temperatuur al bereikt is.
  4. Isoleren isoleren isoleren. Overal rondom de vloer isoleren zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat. Denk aan de verbinding tussen muur en vloer, de kruipruimte en de verbinding van de buizen en de verdeler.
  5. Kies voor kwaliteit. Echt waar, dit bespaart u op de lange termijn een hele hoop geld. Kies voor een verdeler van kwalitatief hoog niveau die jaren garantie heeft en kies voor de modernste vloerverwarmingsbuizen bij aanleg. 

Vloerverwarming in woning Assen

Vloerverwarming in een woning in Assen

Oude vloerverwarming of elektrische vloerverwarming?

Dan hebben we één boodschap voor u en dat is: Vervangen. Op de lange termijn zal je met een oude, inefficiënte vloerverwarming altijd duurder uit zijn. Net als elektrische vloerverwarming. Elektriciteitsprijzen zijn in vergelijking met bijvoorbeeld gasprijzen een stuk hoger, waardoor de kosten tot wel 2x zo hoog kunnen zijn. Val dus niet voor de lagere aanschafprijs. Die wordt met de jaren teniet gedaan.

Een expert in vloerverwarming nodig?

Bij Comfortfloors voorzien we u graag van energiezuinig verbruik, maar vooral wooncomfort. Deze gouden combi wordt aangevuld met vakmanschap die tot stand is gekomen door decennialang ervaring in de vloerverwarmingsbranche. Al vele projecten zijn succesvol afgerond. Is uw woning of bedrijspand de volgende? We hopen voor u aan de slag te mogen. Benieuwd naar de kosten? Vraag volledig gratis een offerte bij ons aan. Wanneer er vragen zijn, geven we u graag een antwoord.

Gratis offerte aanvragen Contact met Comfortfloors

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1