Vloerverwarming infrezen Groningen

Vloerverwarming kent enorm veel voordelen. In de meeste gevallen is het energiezuinig, het is makkelijk in gebruik en niet te vergeten: Het bespaart de ruimte die radiatoren innemen. Echter, een grote vloerrenovatie kan naast hoge kosten veel gedoe opleveren. Vrij van dit gedoe is het infrezen van vloerverwarming. ComfortFloors is expert in het infrezen van vloerverwarming en doet sinds een tijd ook vloerverwarming infrezen in Groningen.

Offerte aanvragen

Is vloerverwarming infrezen geschikt voor mijn woning?

Vloerverwarming infrezen is een zeer interessante optie binnen het het leggen van vloerverwarming wanneer:

  • Je de vloerrenovatie klein wilt houden.
  • Er in een bestaande woning vloerverwarming moet komen.
  • Vloerverwarming als bij-, maar ook als hoofdverwarming moet fungeren.

Bijverwarming

Wanneer er alleen vloerverwarming moet aangelegd worden in een badkamer of slaapkamer is het infrezen ideaal. De vrezen mogen bij een bijverwarming een stukje verder uit elkaar liggen, waardoor de kosten lager blijven. Het is dus goed voor de portemonnee.

Hoofdverwarming

Zelfs voor de hoofdverwarming is het infrezen van vloerverwarming voordelig. Het aanbrengen van vloerverwarming middels infrezen gaat namelijk erg snel. Voor een hoofdverwarming vanuit ingefreesde vloerverwarming geldt wel dat het iets meer gaat kosten als bij een bijverwarming. De gleuven liggen namelijk ietwat dichter bij elkaar om een optimale werking te hebben.

De voor- en nadelen

Bij ComfortFloors snappen we dat u goed geïnformeerd wil zijn voordat u een beslissing maakt over de wijze waarop u vloerverwarming wil aanbrengen in uw woning of dergelijk pand. Daarom hier de voor- en nadelen van het infrezen van vloerverwarming.

De voordelen van vloerverwarming laten infrezen

  • Het is een stuk goedkoper dan het uitbreken van de dekvloer. Dit komt vooral door de vele werkuren die hierin gaan zitten.
  • Ingefreesde vloerverwarming zorgt voor snelle opwarming doordat de buizen of kabels dicht onder de eindvloer liggen. 
  • Vrijwel geen verhoging van de vloer. Ideaal wanneer er weinig opbouwhoogte is.
  • De snelle installatie. Binnen 2 à 3 werkdagen is het infrezen gegarandeerd succesvol. 

De nadelen van vloerverwarming laten infrezen

  • Het moet gedaan worden door professionals. Voor het infrezen is expertise nodig en hiervoor is een kostenplaatje. Daarentegen is vloerverwarming laten infrezen nog altijd goedkoop, omdat de aanwezige dekvloer blijft en niet afgebroken wordt.
  • Bij het infrezen van vloerverwarming is er geen vloerisolatie onder de vloerverwarming. Dit resulteert in meer warmteverlies en een lager rendement. 
  • Om te kunnen infrezen moet de bestaande eindvloer eruit. Er moet na de tijd dus een nieuwe eindvloer geplaatst worden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Het is fijn om te weten of vloerverwarming laten infrezen echt wat voor uw woning is. Daarom geven we graag advies. Daarnaast is transparantie in de prijs makkelijk in de afweging om te kiezen voor vloerverwarming of niet en zo ja welke soort vloerverwarming.

Offerte aanvragen

Alt title
Je vindt ons hier
Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1