Vloerverwarming cementdekvloer infrezen

Infrezen wil zeggen dat de vloer wordt voorzien van smalle geultjes waar de vloerverwarmingsbuizen doorlopen. Dit kan onder andere in een cementdekvloer. Wij van Comfortfloors zijn experts in vloerverwarming en vertellen u graag wat er allemaal bij de cementdekvloer fresen komt kijken. 

Cementdekvloer infrezen vrijblijvende offerte aanvragen 

Wanneer is het verstandig om te kiezen voor infrezen?

Wanneer u kiest voor vloerverwarming en daar geen grotere operatie aan wil hangen, dan is infrezen wellicht een zeer geschikte optie. Denk aan een verbouwing in een bestaande woning. De cementdekvloer frezen kan snel, budgetvriendelijk, geeft snelle opwarming en komt zonder opbouwhoogte. 

Een cementdekvloer is één van de ideale vloeren voor het infrezen. Verder is een anhydrietvloer ook zeer geschikt voor het frezen van vloerverwarming. 

Infrezen vloerverwarming cementdekvloer

Alternatieve mogelijkheden op infrezen

Er zijn een tweetal alternatieven voor het infrezen van vloerverwarming:

  1. Vloerverwarming middels noppenplaten op tackerplaten. Op die platen komen dan de vloerverwarmingsbuizen te liggen, waarbovenop de eindvloer dan gelegd wordt. Deze matten zijn geïsoleerd, wat goed voor het vasthouden van warmte is. Echter kleeft er een tweetal minder prettige dingen aan, namelijk dat het in de kosten kan gaan oplopen en dat men te maken heeft met opbouwhoogte.
  2. De dekvloer verwijderen en vanaf 0 beginnen. Het is een groter karwei, maar daar gaat u zeker profijt van hebben. Door het breken van de dekvloer kun je beginnen aan een solide basis van isolatie en een nieuwe dekvloer, waardoor je het optimale uit je verwarming haalt. Als u echt op de lange termijn kijkt en nog veel plezierige jaren in een woning wilt, dan raden wij van Comfortfloors aan om dit te gaan doen of te laten doen.

Vloerverwarming infrezen door Comfortfloors?

Wilt u uw cementdekvloer laten frezen door de specialisten van Comfortfloors? Of ben je overtuigd van een alternatieve mogelijkheid? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en dan helpen we u graag naar een woning met een goed verwarmde vloer. 

Ook als u vragen heeft zijn we er. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Vrijblijvend offerte aanvragen Contact met Comfortfloors

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1