Subside voor vloerverwarming in 2023

Subsidie en vloerverwarming. Het blijft een vraag die veel mensen hebben. Want krijg je nou subsidie voor vloerverwarming anno 2023? Comfortfloors geeft antwoorden. 

Vloerverwarming is onze specialiteit. En we horen vaak dat de kosten van vloerverwarming niet goed bekend zijn. Daarom is een offerte aanvragen bij ons gratis. Bij concrete interesse werken we graag een offerte uit zodat men kan vergelijken. Let wel op, wij werken alleen met het beste materiaal (Robot). Op de lange termijn zal het zich uitbetalen in gemak, veiligheid en besparing van onderhoudskosten.

Gratis offferte aanvragen

Vloerverwarming subsidie

Helaas is er momenteel geen subsidie beschikbaar van de overheid voor vloerverwarming. Dit is te wijten aan het ontzeggen van vloerverwarming als duurzame energiebron. Toch is dit wel degelijk een duurzame energiebron volgens experts. Vloerverwarming bespaart namelijk een hoop energie en kan aangesloten worden op duurzame energiecollectoren, zoals de warmtepomp of zonneboiler.

Subsidie op verwarming

Gelukkig zijn er nog andere manieren om subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen, waaronder vloerverwarming. Zo is er bijvoorbeeld de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), die beschikbaar is voor warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels. Door deze apparaten te installeren, kunt u uw energieverbruik verminderen en dus geld besparen op uw energierekening. Combineer deze met vloerverwarming en je zult zien dat energie besparen een fluitje van een cent is.

Subsidie warmtepomp

Een van de apparaten die in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie is de warmtepomp. Dit apparaat gebruikt energie uit de buitenlucht of grond om uw huis te verwarmen en kan ook worden gebruikt voor het verwarmen van water. Met een warmtepomp kunt u tot wel 40% besparen op uw energiekosten ten opzichte van een gasgestookte CV-ketel. Ook vloerverwarming kan aangesloten worden op de warmtepomp. Daarmee houdt je het comfort en bespaar je een hoop geld. 

Subsidie hybride warmtepomp

Een andere optie is de hybride warmtepomp, die samenwerkt met een gasgestookte CV-ketel. Dit apparaat gebruikt zowel elektriciteit als gas om uw huis te verwarmen en kan ook worden gebruikt voor het verwarmen van water. Door een hybride warmtepomp te installeren, kunt u tot wel 30% besparen op uw energierekening. De hybride warmtepomp is een stuk betrouwbaarder dan de normale pomp, omdat er altijd teruggevallen kan worden op gasverbruik wanneer nodig. Lange tijd was er geen geschikte verdeler voor de hybride warmtepomp, maar bij Comfortfloors hebben we sinds kort de Robot Hybride LTVC. Deze verdeler sluit perfect aan op de hybride warmtepomp en maak het dus mogelijk om nog beter te kunnen besparen. En dat met een hoop comfort door een warme vloer!

Subsidie CV-ketel

Tot slot zijn er bepaalde CV-ketels die in aanmerking komen voor subsidie, zoals de HR-ketel of de HRe-ketel. Deze ketels zijn efficiënter en verbruiken minder gas dan oudere modellen, waardoor u geld kunt besparen op uw energierekening. De CV-ketel kan gewoon op de vloerverwarming aangesloten worden. Comfort en energie besparen schudden elkaar hier de hand, net als altijd bij vloerverwarming. 

Duurzame energiebron aansluiten op vloerverwarming

Door een duurzame energiebron, zoals een warmtepomp, zonneboiler of CV-ketel, aan te sluiten op uw vloerverwarmingssysteem, kunt u dubbel besparen. Dit komt doordat u niet alleen geld bespaart op uw energierekening, maar ook kunt profiteren van de ISDE-subsidie. Dubbelop besparen, wie wil dat nou niet?

Comfortfloors: Expert op het gebied van vloerverwarming

Bij Comfortfloors werken we al jaren met vloerverwarming. Dat brengt een hoop ervaringen met zich mee die zich vertalen naar specialisme. We zijn dan ook de vloerverwarming specialist van het Noorden en Oosten van Nederland. Om de kosten van vloerverwarming inzichtelijk te maken zijn offertes bij Comfortfloors volledig vrijblijvend. Zo kun je goed vergelijken en een onderbouwde keuze maken. Vergeet niet dat we bij Comfortfloors werken met Robot, het beste materiaal betreffende vloerverwarming in Nederland.

Gratis offerte aanvragen Contact

 

 

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1