Kan een hybride warmtepomp met vloerverwarming?

Met de groeiende populariteit van duurzame verwarmingsopties, zijn steeds meer huiseigenaren geïnteresseerd om van een CV-ketel over te stappen naar een hybride warmtepomp. Een veel voorkomende vraag is dan echter of een hybride warmtepomp kan worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming. In dit artikel gaan we dieper op dit onderwerp in en geven we een antwoord op de vraag: "Kan een hybride warmtepomp met vloerverwarming?"

Wat is een hybride warmtepomp?

Voordat we ingaan op de vraag of een hybride warmtepomp kan worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, is het belangrijk om te begrijpen wat een hybride warmtepomp eigenlijk is.

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp en een CV-ketel. Het apparaat werkt als een warmtepomp wanneer de buitentemperatuur hoog genoeg is en als een CV-ketel wanneer het te koud is voor de warmtepomp om efficiënt te werken. De hybride warmtepomp kan dus worden gezien als een slimme combinatie van twee verwarmingssystemen.

Kan een hybride warmtepomp met vloerverwarming?

Nu we weten wat een hybride warmtepomp is, is het tijd om de vraag te beantwoorden: "Kan een hybride warmtepomp met vloerverwarming?"

Het antwoord is ja! Een hybride warmtepomp kan zeker worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming. Het is echter wel belangrijk om te zorgen voor een goede afstemming tussen de warmtepomp en de vloerverwarming. Sinds kort is dit mogelijk gemaakt dankzij een speciale verdeler. Namelijk de Robot Hybride LTVC verdeler.

Technische informatie Robot Hybride LTVC verdeler

De Robot Hybride LTVC verdeler is speciaal ontworpen voor de hybride warmtepomp en kan eenvoudig worden aangesloten met insteekknipsels. De verdeler is voorzien van een inregelbare flowmeter, inclusief kogelkranen en thermostatische voorbereide groepsafsluiters. Daarnaast is de verdeler voorzien van een draaibare vul- en aftapkraan, een automatische ontluchter en een display met temperatuur en werkdruk.

Vloerverwarming laten aanleggen in combinatie met een hybride warmtepomp door ComfortFloors

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer te weten te komen over de combinatie van een hybride warmtepomp en vloerverwarming. Als je overweegt om over te stappen van een CV-ketel naar een hybride warmtepomp in combinatie met vloerverwarming staat ons team voor je klaar! Vraag vandaag nog een gratis offerte aan en maak je huis klaar voor een duurzame toekomst!

Let op: in verband met garantiebepalingen installeren wij geen 'losse' Robot Hybride LTVC verdelers in huizen of bedrijven waar vloerverwarming is aangelegd door een andere partij.

Vraag een gratis offerte aan

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1