Hoe stook je het zuinigst met vloerverwarming

Vloerverwarming brengt een hoop voordelen met zich mee. Het is comfortabel, scheelt ruimte (door het verwijderen van radiatoren) en is bovenal enorm energiezuinig. Tenminste, als het op de juiste manier gebruikt wordt. Comfortfloors doet daar nog een schepje bovenop. Hoe kun je wanneer je vloerverwarming op een normale, verstandige manier gebruikt, nog meer besparen op je energierekening door het gebruik van vloerverwarming? Hoe stook je het zuinigst met vloerverwarming? Dat vertellen we je graag met wat praktische tips welke jouw energierekening doen lijken op die van 10 jaar geleden!

Heb je nog geen vloerverwarming in huis en wil je wel profiteren daarvan? Schakel ons, Comfortfloors, in als jouw vloerverwarmingspartner. We hebben decennialang ervaring in het installeren, onderhouden en adviseren. En bovenal, vloerverwarming is voor ons een hobby geworden. We hebben plezier in het werk en maken jou graag net zo enthousiast! Vloerverwarming laten aanleggen door Comfortfloors is een waar plezier. Vraag vrijblijvend (dus volledig gratis!!!) een offerte aan!

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Zuinig stoken met vloerverwarming doe je zo: 4 praktische tips!

  1. Speel niet teveel met de temperatuur van je vloerverwarming. Wees constant in de temperatuur die je aanhoudt met de vloerverwarming. Waarom? Het opstoken van vloerverwarming is het minst energiezuinige wat vloerverwarming betreft. Hoe ga je hier het verstandigst mee om? Kies voor één temperatuur en schroef deze zo min mogelijk terug of op. 
  2. Kies de juiste temperatuur. Terugkomende op de eerste tip, kies dan gelijk de juiste temperatuur. Volgens ons is de juiste temperatuur die waarbij je net onder het niveau van comfortabel warm zit. Ons menselijk lichaam presteert het beste bij een temperatuur die nog net als fris aanvoelt. Het denkend vermogen bijvoorbeeld. Daarbij, wanneer de temperatuur net onder het huidige comfortabele aanzit, zal je lichaam snel genoeg wennen aan deze iets lagere temperatuur. Vergeet niet, met 1 graden lager kun je al een hoop energie besparen!
  3. Kwaliteit staat voorop. Ja, echt waar. Een keuze voor kwaliteit betaald zich altijd uit en zo ook met vloerverwarming. Het vervangen van onderdelen of zelfs de gehele vloerverwarming is iets wat je op lange termijn heel veel geld kan kosten. Kies daarom bij voorkeur voor de producten van Robot vloerverwarming. Bij Comfortfloors gebruiken we enkel de producten van Robot door de superkwaliteit en de als maar innoverende producten die ze leveren.
  4. Isoleren is key! Door romdom de vloerverwarming goed te isoleren verlies je zo min mogelijk warmte die wordt opgewekt door de vloerverwarming. Een efficiënt systeem gecombineerd met een warmvaste ruimte komt dichtbij perfectie wat betreft energiezuinigheid. Isolatie waar je aan kan denken is de isolatie tussen vloer en muur, de isolatie van de kruipruimte en het isoleren van de verbinding tussen de verdeler en de vloerverwarmingsbuizen die de grond ingaan.

vloerverwarming tips

Vloerverwarming laten leggen door een expert!

Heb je nog geen vloerverwarming en kan je niet wachten om deze tips ook toe te gaan passen? Wil je die energierekening waarvan je altijd droomt? Dan helpen de experts van Comfortfloors je graag. Voor ons is het aanleggen van vloerverwarming een kwestie van korte tijd en vooral een dosis plezier! We helpen je graag, geven je nog wat tips mee en staan paraat mochten zich problemen voordoen. Wil je weten hoeveel dit kost? We schrijven vrijblijvend (dus volledig gratis!) een offerte voor je uit, zodat je onze dienst kan vergelijken met die van andere bedrijven. Één ding staat vast, met de hulp van Comfortfloors kom je niet voor verrassingen te staan!

Gratis offerte door Comfortfloors

Vragen over vloerverwarming? Neem contact met ons op!

Ja we helpen je graag! Vragen over vloerverwarming zou je niet moeten hebben. Als je op onze website nog niet het antwoord hebt gevonden waar je naar zocht, helpen we je graag verder op weg! 

Contact met Comfortfloors

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1