Vloerverwarming instellen voor de winter doe je zo

Vloerverwarming is een efficiënte en comfortabele manier om uw huis te verwarmen. In een tijd met hoge energiekosten is het efficiënte voordeel van vloerverwarming een nog grote drijfveer om over te stappen naar deze manier van verwarming. Heb je nou al vloerverwarming en wil je hier optimaal gebruik van maken? Let dan op. Het is belangrijk om het systeem goed voor te bereiden voordat de winter begint. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw vloerverwarming klaar is voor de koude maanden. Zo doe je de vloerverwarming instellen voor de winter:

Heb je nog geen vloerverwarming, maar zie je al wel de enorme voordelen ervan in? We helpen je graag bij Comfortfloors. We zijn met decennialang ervaring dé partij voor de installatie van vloerverwarming. Vraag vrijblijvend een offerte aan en wie weet geniet je al snel van de voordelen!

Gratis offerte aanvragen

Praktische tips voor het instellen van vloerverwarming

  1. Doe een controle op de thermostaat: Zorg ervoor dat de thermostaat correct is afgesteld en dat de temperatuurinstellingen naar wens zijn. Wil je zo zuinig mogelijk stoken? Ga dan net onder de temperatuur zitten welke je op het moment als comfortabel ervaart. Je lichaam en die van je huisgenoten went hier binnen mum van tijd aan en zo heb je de optimale leeftemperatuur. 
  2. Inspectie op de leidingen is van belang. Controleer op lekken of andere problemen met de leidingen van de vloerverwarming. Vaak komt een lek te laat te boven, maar 'better safe then sorry'. Bij vermoeden schakel je een professioneel bedrijf in. Zij kunnen met een infraroodcamera snel een lek opsporen, mocht deze er zijn. Als het lek gevonden wordt, moet dit onmiddellijk gerepareerd worden om te voorkomen dat er vocht in het systeem komt. 
  3. Het spoelen van het vloerverwarmingssysteem en de leidingen. Wanneer leidingen niet volledig difussiedicht zijn, kan zich roest of andere troep ophopen in de buizen van het vloerverwarmingssysteem. De buizen blijven wel waterdicht, maar bevatten een laag welke de warmteafgifte zeker niet bevorderd. Het resulteert in een verlies van warmteafgifte met meer inspanning van het systeem. Een goed gespoelde vloerverwarmingsbuis geeft wel 15 tot 20% op warmte en bespaart behoorlijk op de energiekosten.
  4. Controle op de vloerverwarmingspomp. Een goede druk op de vloerverwarming is circa 2 bar. Dat zou de vloerverwarmingspomp moeten aangeven. Daarbij moeten de kranen van de vloerverwarmingspomp optimaal warm water afgeven aan het systeem en koud water afvoeren. Wanneer je geen oog hebt voor vloerverwarming en de werking hiervan, kan het lastig zijn om te zien of de vloerverwarmingspomp naar behoren functioneert. Mocht er een vermoeden van disfunctie zijn binnen het vloerverwarmingssysteem, vragen we jou om een professioneel bedrijf in te schakelen. Wat betreft de vloerverwarmingspomp, een hoop ellende wordt voorkomen met het kiezen van een goede vloerverwarmingspomp. Bij Comfortfloors gebruiken we enkel de producten van Robot, zo ook de Robot Optimum Flow Pro. Dit is naar onze ervaring de beste vloerverwarmingspomp op de markt.
  5. Gebruik de ontluchtingssleutel om lucht te verwijderen uit het systeem. De meeste vloerverwarmingspompen beschikken over een ontluchtingssleutel. Door deze te gebruiken voorkom je een minder efficiënte warmteoverdracht. Door lucht in het systeem kan dit namelijk een gevolg zijn. Meer over het ontluchten van het vloerverwarmingssysteem vind je hier.
  6. Isolereer de ruimtes van je woning/bedrijf goed. Aangemaakte warmte kost geld en hoe zonde is het als je de warmte dan snel verliest? Isoleer daarom de ruimtes goed waar je vloerverwarming hebt liggen om zo zuinig mogelijk te kunnen stoken. Een ruimte die warmte goed vasthoudt en een efficiënte bron van warmte heeft is namelijk het allerzuinigst!

vloerverwarming instellen voor winter

Hulp nodig bij je vloerverwarming gereed maken?

Wij van Comfortfloors helpen je graag bij het gereed maken van de vloerverwarming! Onze experts weten exact wat ze doen door decennialang ervaring met het installeren, onderhouden en het adviseren over vloerverwarming. 

Ben je overtuigd van de voordelen die vloerverwarming met zich meebrengt, maar heb je nog nog geen geschikte partner gevonden voor het installeren van het systeem? Wacht niet langer en vraag vrijblijvend een offerte aan bij de specialist van vloerverwarming, Comfortfloors!

Gratis offerte aanvragen Contact met Comfortfloors

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1