Vloerverwarming infrezen

Vandaag de dag is de meest gekozen methode voor het aanleggen van vloerverwarming infrezen. Deze methode brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee, namelijk:

  • De vloerverwarming wordt rechtstreeks in uw dekvloer gelegd. Hierdoor hoeft u zich dus geen zorgen te maken over bijvoorbeeld een verlaagd keukenblad of deuren die ingekort moeten worden
  • Infrezen is de voordeligste installatiemethode en meestal binnen één dag te realiseren
  • U kunt de vloer direct na installatie afwerken met een 'mooie' vloer
  • Het frezen gebeurt stofarm en laat geen rommel achter
  • Deze methode is geschikt wanneer u de vloerverwarming als hoofdverwarming wilt gebruiken

Wat doen de specialisten van ComfortFloors?

Wanneer u er voor kiest om vloerverwaring te laten infrezen, plaatsen wij de vloerverwarmingslangen (van Robot) in uw bestaande dekvloer. We verdelen de vloer in diverse groepen en bepalen nauwkeurig waar iedere sleuf komt te liggen. Met onze speciale freesmachine maken wij sleuven in uw vloer en zorgen wij er voor dat het stof direct wordt opgevangen in handelbare zakken.

De 16 millimeter verwarmingsslangen worden vervolgens in een slakkenhuispatroon in de vloer gelegd. Hierdoor wordt de warmte het beste verdeeld en is de opwarmtijd overal evenredig. Voor een indicatie van onze werkzaamheden, geeft de onderstaande video een mooie impressie.

Is mijn vloer wel geschikt voor vloerverwarming infrezen?

Of uw vloer geschikt is voor deze methodiek van vloerverwarming, is afhankelijk van de bestaande vloer die er momenteel ligt. ComfortFloors kan namelijk alleen frezen in een afwerkvloer (zandcement) of in een anhydrietvloer. Ook is het mogelijk om door een bestaande grindvloer te frezen. Echter, door de extra werkzaamheden rekenen wij hiervoor wel een toeslag.

Om exact te kunnen achterhalen welk type vloer er bij u ligt, kunt tijdens het indienen van de offerte aanvraag foto’s meezenden van het kruipluik (met het luik open). Op deze wijze is de opbouw van de vloer voor ons zichtbaar en kunnen wij het type vloer bepalen en beoordelen. Hierdoor weten wij zeker of infrezen wel of niet mogelijk is. Uiteraard kunt u ook vrijblijvend contact met ons op nemen voor duidelijk advies van onze specialisten.

Offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1