Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming aanleggen. Het is een investering die gemaakt wordt door steeds meer mensen. Laten we vooropstellen, de voordelen van vloerverwarming zijn enorm en daarom is het die investering dubbel en dwars waard. Voor de aanleg van vloerverwarming moeten er wel een aantal zaken in overweging worden genomen. Bij Comfortfloors helpen we je graag. Neem met ons de stappen door die je zou moeten nemen voor voor het aanleggen van vloerverwarming.

Stap 1: Doe het zelf of kies voor een expert?

Wanneer u denkt zelf vloerverwarming aan te kunnen leggen bent u dit stappenplan niet nodig. De kneepjes van de aanleg van vloerverwarming zouden u bekend moeten zijn. Wanneer dit niet zo is adviseren we om ten alle tijden te kiezen voor een expert. Jaren ervaring wijzen uit dat de aanleg van vloerverwarming door een expert zich terugverdiend. De aanleg is van hogere kwaliteit, uitsluitend het beste materiaal wordt gebruikt en daardoor blijven toekomstige kosten zo laag mogelijk. 

Kortom, ons advies: Kies voor de expert.

Stap 2: Welke wijze van vloerverwarming aanleggen past bij mij?

Het proces van de aanleg van vloerverwarming is volledig afhankelijk van de huidige situatie van de vloer. Op basis hiervan kan een werkmethode gekozen worden en de beste keuze voor de legmethode, het apparatuur en het materiaal. 

Nieuwbouw

Voor elk nieuwbouwproject is het het voordeligst wanneer er bij de aanleg van de dekvloer direct wordt gekozen voor vloerverwarming. Vloerverwarming die direct in de dekvloer wordt aangelegd is het meest efficiënt, het makkelijkst aan te leggen en simpelweg het voordeligst. Het is de beste keuze voor de lange termijn. 

De keuze die gemaakt moet worden is tussen elektrische vloerverwarming en traditionele vloerverwarming. Wilt u snel verwarmen tegen een ietwat hogere prijs? Kies dan voor elektrische vloerverwarming. Traditionele vloerverwarming is het verwarmen middels warm water om de vloer op temperatuur te krijgen. Het duurt iets langer dan elektrische vloerverwarming, maar is wel zuiniger en geeft een prettiger leefklimaat. 

Nieuwbouw vloerverwarming

Bestaande woning

Voor de bestaande woning geldt dat er al een dekvloer in ligt. Visie op de lange termijn zegt dat het het beste is om de dekvloer er uit te halen en te kiezen voor een nieuwe dekvloer met vloerverwarming daarin verwerkt, net als de nieuwbouwwoning. Echter is dit op korte termijn kosten- en arbeidsintensief. 

Voor de bestaande woning kan er ook gekozen worden voor vloerverwarming in of op de bestaande vloer. Spreken we over in de bestaande vloer dan hebben we het over de methode van het infrezen van vloerverwarming. Er worden dan middels speciale machines geulen gemaakt in de dekvloer waarin de verwarmingsbuizen verwerkt worden. De geulen met verwarmingsbuizen worden dan weer gedicht en hier bovenop kan de normale vloer gelegd worden. 

Ook kan er vloerverwarming aangelegd worden bovenop de bestaande vloer. Verwarmingsbuizen worden dan bovenop de geplaatste isolatie op de bestaande vloer geplaatst waarna er weer een nieuwe vloer overheen gelegd kan worden. Let op, deze manier van vloerverwarming aanleggen brengt extra hoogte met zich mee. De vloer zal dus hoger uitvallen waardoor de ruimte kleiner wordt. 

Bestaande bouw infrezen

Twijfelt u over welke vloer u heeft? Geen probleem, we helpen u graag.

Stap 3: Overweeg de opties (Tip: Vraag een expert om advies)

We hebben enkel de meest standaard opties voor vloerverwarming genoemd. De aanleg van vloerverwarming kan best ingewikkeld zijn en daarom adviseren we ook bij de overweging van de opties een expert in te schakelen. Op lange termijn zul je dan het beste af zijn en haalt u het meest uit de investering die je maakt met vloerverwarming. 

Vraag vrijblijvend advies

Stap 4: Investeer in comfort en de toekomst. Begin met de aanleg van vloerverwarming.

Investeren in vloerverwarming is een weg naar comfort, duurzaamheid en kostenbesparing. Vraag een gratis offerte aan bij Comfortfloors zodat u de kosten inzichtelijk heeft en de voordelen daar tegen kan afwegen.

Gratis offerte aanvragen

Miranda Talen
Heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact op!

1